tiistai 20. marraskuuta 2012

Yrttiset ja sitruunaiset kuhafileet

 
Meillä tulee syötyä kalaa aika usein, vähintään kerran viikossa, usein ueseamminkin, ja se on takuuvarmaa ruokaa joka uppoaa lapsiin. Jostain syystä kalaruokia ei tule laitettua tänne usein, ainakin osaksi sen takia että ne ovat usein niin simppeleitä, paistettua kalaa tai uunikalaa ja sopivasti mausteita. Kalaruokia tuleekin harvoin tehtyä ohjeista, mutta tässä on yksi poikkeus. Ohje on peräisin River Cottage Everyday -kirjasta, vähän muunnellen.

pieni valkosipulin kynsi
n. kourallinen persiljaa, tilliä ja timjamia (ohjeessa silolehtistä persiljaa ja basilikaa tai minttua)
2 tl kapriksia valutettuna
1 sitruunan kuori raastettuna

voita/öljyä
2 kuhafilettä
yrttisuolaa/pippuria
mehua sitruunasta

Hiero mausteseos isossa morttelissa tahnaksi. Laita pannulle voita ja/tai öljyä. Suolaa ja pippuroi kuhafileet maltillisesti ja paista fileet melkein kypsiksi, ensin pari minuuttia toiselta puolelta ja sitten toiselta. Laita pannuun vähän lisää voita ja/tai öljyä ja lisää mausteseos siihen. Anna mausteseoksen lämmetä pannulla, purista sitruunamehua joukkoon ja levitä se kalojen päälle. Hyvää, ihan mielettömän hyvää.


ps. Sauvajyvänen löytyy nyt Facebookista.  Saa käydä tykkäämässä :)  

5 kommenttia:

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Yrtit ja kala ovat mainio yhdistelmä! Ja kaprikset, nam!!!

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin tulin kertomaan, että tuollainen maustaminen sopii hienosti vaalealle kalalle.
Saako sieltä etelästä hyvin tuoretta kalaa? Täällä se on vähän niin ja näin, en mielelläni osta 3 päivää vanhaa kalaa, jurputi.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minä ostan kalan useimmiten Hakaniemen hallista, eikä ole ollut valittamista. Pyyntipäivät on näkyvillä, ei minunkaan tule ostettua 3 päivää vanhaa kalaa. Toinen mistä ostan paljon kalaa on Sellon sittari, sieltä tosin ostan vain "silmäkalaa", eli kokonaisia kaloja joista näen silmän kirkkauden. Sielläkin näkee pyyntipäivän.

Anonyymi kirjoitti...

Hakaniemen halli on mahtava paikka, kyllä sieltä aina kasa ruokaa lähtee mukaan kun Helsingissä käyn.

sauvajyvänen kirjoitti...

Näin on, ja kyllä sen vähän huomaa ruokalaskussakin.