perjantai 30. marraskuuta 2012

Avokado-verigreippi-chili-salaatti

Tämän herkullisen salaatin resepti löytyi River Cottage Veg Everyday -kirjasta. Todella hyvä ja raikas salaatti, juuri sopiva tähän vuodenaikaan. Syötiin hyvän possukastikkeen lisukkeena. 

1 verigreippi
1 avokado
½ chiliä tai maun mukaan
korianteria
(öljyä, suolaa, pippuria)

Viipaloi verigreippi kulhon päällä niin, että pääset kalvoista eroon, purista lopusta mehut kulhoon. Viipaloi avokado ohuiksi suikaleiksi. Pilko chili. Sekoita kaikki ja silppua päälle korianteria (minulla piti olla enemmän mutta puska olikin päässyt kuivumaan). Ohjeen mukaan lisää vähän öljyä, pippuria ja suolaa, mutta minusta salaatti oli hyvää juuri tuollaisena (=unohdin ne). Yksinkertaiset asiat ovat hyviä, tosin tämä salaatti oli aikuiseen makuun, lapset eivät edes suostuneet maistamaan greipin takia.


ps. Vähän tulee lunta


pps. Sauvajyvänen löytyy nyt Facebookista.  Saa käydä tykkäämässä :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pitääpä pistää resepti korvan taakse.
Siellä vähän lunta taitaa olla paljon, tänne asti sade ei oikein ole jaksanut edetä, harmi.

sauvajyvänen kirjoitti...

Lunta tosiaan tuli. Aamulla vielä pääsi ihan normaalisti töihin, mutta kotiin pääsy olikin sitten vähän haastavampaa. Tuli ainakin tarvottua tuiskussa.

Illalla en enää jaksanut alkaa tehdä lumitöitä, ne odottavat nyt aamun valkenemista. Meillä on pihaan tuiskuttanut niin, että kinokset ovat paikoitellen yli metrin korkuisia, lapiohommiksi menee.

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Raikkaan oloinen yhdistelmä, pitää laittaa muistiin!

sauvajyvänen kirjoitti...

Tätä tulee varmasti tehtyä muulloinkin, niin hyvää se oli. Ensi kerralla huolehdin että korianteriakin riittää.