keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Suutarinlohi


Silakka on hyvä kala ja suutarinlohi on erityisen hyvää. Tämä on ollut suurta herkkua jo opiskeluajoista lähtien. Silloin silakka oli oikeasti tosi halpaa, selvästi halvempaa kuin vaikka monien mainostama tonnikala. Minä tykkään edelleen suutarinlohesta joka tulee syötyä useimmiten ruisleivän päällä. Ihan parhaita leivänpäällisiä, voittaa (melkein) kaikki leikkeleet mennen tullen.

½ kg silakkafileitä
1 sipuli
1 porkkana
2 tl mustapippuria
ripaus valkopippuria
½ dl etikkaa
1 dl vettä
3 rkl sokeria
1 rkl suolaa
tilliä reilusti

Lado kalat, pilkotut sipuli ja porkkana ja mausteet kerroksittain tölkkiin tai astiaan. Sekoita etikka, vesi, sokeri ja suola hyvin ja kaada päälle. Lisää reilusti tilliä ja laita kalat jääkaappiin yön yli. Valmista seuraavana päivänä.



ps. Sauvajyvänen löytyy nyt Facebookista.  Saa käydä tykkäämässä :)

3 kommenttia:

Rva Raadelma kirjoitti...

Aah, suutarinlohi on niin parasta! Ja kaunista, ainakin sinun kuvassasi.

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Just muuten tänään etsin tätä reseptiä. Täsä se nyt on.

Paljon sielläpäin maksaa silakka? Täällä se on jotain femman molemmin puolin per kilo.

sauvajyvänen kirjoitti...

Rouva, aivan samaa mieltä. Ja sattuipa Ankerias sopivasti, mitä lie telepatiaa.

Tänään kävin hakemassa Hakaniemen hallista kalan savustettavaksi, ja huomasin samalla että silakkafileet olivat 10 e/kg. Yleensä minusta täällä näkee n. 7/kg, mutta noin tänään.