sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Yrttiviinaa - aniksen makuinen jallu


Yrttilaatikot alkavat vetää viimeisiään, kohta siirrän laatikot taas talvehtimaan (=kaadan ne nurin perin maahan). Sitä ennen on kuitenkin vielä käytettävä mitä käytettävissä on. Minulla oli ranskalaista rakuunaa pitkästä aikaa kasvamassa. Se on ihana aniksen makuinen yrtti. Ja kun oksan pari laittaa viinapulloon, saa parissa päivässä aniksen mukuista juomaa. Yleensä (=viime vuosituhannella viimeksi) olen tehnyt aniksen makuista Koskenkorvaa, joka on oiva ruokaryyppy tai hyvä boolinpohja. 

Nyt halusin kuitenkin tehdä ruuanvalmistukseen sopivan juoman, joten laitoin pari oksaa jallupulloon. Käytän ruuanlaitossa Koffin Porterin jälkeen useimmiten jaloviinaa, ja nyt anis tuo kivan pikkulisän ruokaan. Osaan kuvitella että se on on oikein hyvää kastikkeissa ja keitoissa, mutta haluan myös kokeilla miten se toimii sinapissa.

Ranskalainen rakuuna keskellä

4 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Viime vuonna osa yrteistä sinnitteli joulukuussakin. Ehkä tänä vuonnakin? :)

Mullakin on iso rakuuna tuossa terassilla. Mistä tiedän onko se ranskalainen vai venäläinen?

sauvajyvänen kirjoitti...

Minäkin käännän laatikot talvehtimaan siinä vaiheessa kun pakkasta alkaa olla reilusti. Minäkin taisin hakea persiljaa johonkin joulukattaukseen pihalta viime vuonna. Ja jos lunta ei tule, yrtit eivät talvehdi laatikossa.

Yleisyyden perusteella veikkaisin että rakuunasi on venäläinen, mutta jos maistaa yhtä lehteä ja se maistuu anikselle, on kyseessä ranskalainen rakuuna. Jos se taas maistuu, no rakuunalle, on kyseessä tavallinen rakuuna.

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Hauska idea! Yrttihyllyn ja viinakaupan kautta siis...

sauvajyvänen kirjoitti...

jokihaka, kiitos kehuista :)