tiistai 18. syyskuuta 2012

Pihlajanmarja-omena-puuro

Löysin aivan ihanasta Isoäidin reseptillä-blogista pihlajanmarjapuuron reseptin. Ajattelin heti että sitä on kokeiltava, tosin vähän oikoen, tai aika paljonkin. Keitin nimittäin eilen pari maijallista puolukkamehua, ja koska mehumaija oli siinä valmiina, keitin myös keräämäni pihlajanmarjat mehuksi. Alkuperäisessä ohjeessa perattuja marjoja keittettiin vedessä mehuksi ja siitä jatkettiin. Minulla oli eilen askareissani vähän urakoinnin makua töiden jälkeen, joten oikaisin niin, että laitoin marjat lehtineen päivineen maijaan ja annoin mehun höyryttyä rauhassa. Ja näin tein sitten pienen annoksen puuroa seuraavasti (katsokaa ihmeessa oikea tapa tehdä puuro tuosta linkistä):

5 dl vettä
1 omena
1 dl pihlajanmarjamehua (sokeritonta)
2 rkl sokeria (tai maun mukaan)
1½ dl ruisjauhoa (Vääksyn Myllyn uutispuuroruisjauhoja: neste-jauho-suhde pussin ohjeen mukaan)

Pilko omena veteen ja keitä sitä vajaa vartti miedolla lämmöllä. Siivilöi liemi talteen ja laita takaisin kattilaan. Lisää pihlajanmarjamehu, sokeri ja ruisjauhot sekaan ja anna hautua hiljalleen vajaa tunti. Hämmennä mahdollisimman usein ettei tule paakkuja. Käytin Vääksyn Myllyn uutispuuroruisjauhoa joka on melkoisen karkeaa jauhoa. Hyvää puuroa, vaikka mielestäni ei niin hyvää kuin puolukkaruispuuro.

2 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Minäkin tuumin kokeilla tuon saman blogin puuroa, viikonloppuna olisi aikaa hämmennellä :)Saman blogin omenamunkit näyttivät myös mahtavilta!

sauvajyvänen kirjoitti...

Minäkin ihastelin niitä.