lauantai 15. syyskuuta 2012

Villisian etulapa paistopussissa


Jos muistan pakastimen sisällön oikein, tämä on nyt toiseksi viimeinen lihapala villisiasta, sisäfilettä ei ole vielä tehty. Eli nyt menee vähän aikaa, ennen kuin uutta villisikaa on mahdollista kokata, toivottavasti tämän vuoden puolella kuitenkin. Kokeilin vielä yhdellä tapaa villisikaa, mökkiolosuhteissa taas:

Pussi matkalla uuniin
1 rkl Aji-sinappia
2 tl metsähunajaa
pippureita, muita mausteita mitä haluaa
2 tl yrttisuolaa lihalle
2 rkl soijakastiketta
2 rkl tumma balsamicoetikkaa

2.1 kg villisian etulapa

10 pikkusipulia
6 keskikokoista porkkanaa
6 keskikokoista/pientä palsternakkaa

Sekoita marinadin aineet keskenään tahnaksi ja levitä lihan pintaan. Grillaa liha kuumassa grillissä muutama minuutti puoleltaan. Laita liha paistopussiin ja lisää kasvikset joukkoon (kuori porkkanat ja palsternakat tarvittaessa). Paista 125 asteessa nelisen tuntia (vähempikin olisi riittänyt). Syötiin uusien perunoiden, italiansalaatin ja kirsikkatomaattien kanssa. Siirsin lihan ja kasvikset liemineen vuokaan, josta ne oli helppo syödä. Lientä on tarkoitus käyttää taas kanttarellikastikkeen pohjaksi. Suolaa olisi voinut olla aavistus enemmän.

Kuva piti rajata niin, että uusi Hai-saapas tuli kuvaan

5 kommenttia:

annemi kirjoitti...

Herkullisen kuuloinen resepti :) itse tein elämäni ensimmäisen kerran villisikaa viikko sitten, en ole vain ehtinyt postaamaan reseptiä blogiini vielä. Kokeilu oli niin onnistunut että teen villisikaa ihan varmasti uudelleenkin!

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiva että sinulla onnistui villisika heti ekalla kerralla. Villisika on ihan tosi hyvää lihaa, ja siitä saa maukkaan ruuan helpolla.

Campasimpukka kirjoitti...

Ruokapiirien kautta tapahtuu kyllä kotimaista reilua kauppaa. Sianlihaakin on ollut tarjolla. En kyllä silloin ottanut, kun oli juuri pakastimet täynnä. Volyymit ovat tietysti pienet näissä ruokapiireissä ymmärtääkseni.

Campasimpukka kirjoitti...

tuon ylemmän kommentin piti tietty tulla uusimpaan postaukseesi:)

sauvajyvänen kirjoitti...

vastasin siihen :)