Tämä resepti on peräisin Mysi Lahtisen kirjasta Intohimot hellallani - suomalaisen keittiön ylistys. Lainasin sen kirjastosta, ja nyt pitää käyttää laina-aika tarkkaan hyödyksi (ovathan kaikki kirjoittaneet Tammelle ja toivoneet uusintapainoksia?). Olen merkinnyt kirjaan reilusti toistakymmentä reseptiä joita haluan tehdä ainakin jossain vaiheessa. Ja lisäksi vielä toinen mokoma, jotka saavat odottaa loppukesää ja oikeita sesonkeja.
Olin unohtanut kuinka hyvää piparjuuri on kalan kanssa, onneksi tein kuhaa Mannerheimin tapaan itsenäisyyspäiväksi. Se on ehkä paras kalaruoka minkä tiedän, ja se innostikin kokeilemaan toisenlaista tapaa käyttää pirparjuurta kalan kanssa. Nyt yhdistin kahta kirjan samalla sivulla olevaa reseptiä, lohta kun oli sen verran mitä tuli:
Olin unohtanut kuinka hyvää piparjuuri on kalan kanssa, onneksi tein kuhaa Mannerheimin tapaan itsenäisyyspäiväksi. Se on ehkä paras kalaruoka minkä tiedän, ja se innostikin kokeilemaan toisenlaista tapaa käyttää pirparjuurta kalan kanssa. Nyt yhdistin kahta kirjan samalla sivulla olevaa reseptiä, lohta kun oli sen verran mitä tuli:
700 g lohta (ekaa kertaa löytyi luomulohta vakikalatiskiltä!)
suolaa
120 g smetanaa
1 dl kermaa
2 rkl raastettua piparjuurta
Laita lohifilee nahkapuoli alaspäin vuokaan, johon se juuri ja juuri mahtuu ja ripottele päälle sopivasti suolaa. Sekoita smetana, kerma ja piparjuuriraaste keskenään. Levitä se kalan päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Ihan mielettömän hyvää! Ja herneenversot maistuvat kesältä.
4 kommenttia:
Laitoin nyt heti sähköpostia Tammelle. Ehkäpä näin yhteisvoimin saadaan vielä uusintapainoksia Mysin kirjoista!
Kiitos Ankerias! Toivotaan tosiaan, että yhdessä saadaan jotain aikaiseksi.
ja piparjuuri on muuten pop!
Siitä en tiedä mikä on pop, mutta ihan mielettömän hyvää se ainakin on. Ja hassua miten niin kirpeä juttu voi kesyyntyä uunissa smetanan kanssa. Kiva kun tulee käytettyä koko juuresta eikä vaan yhtä entsyymiä siitä.
Lähetä kommentti