tiistai 28. helmikuuta 2012

Metsäinen hirvikastike


Tämä on taas sarjassamme maailman helpoimpia ruokia. Aikaa menee sen verran mitä kuluu lisukkeen kiehumiseen, on se sitten mitä on. Ajattelin Kalevalan päivän kunniaksi tehdä jotain metsäistä ruokaa, ja tälläistä tuli:

kourallinen kuivattuja  mustatorvisieniä
1 dl vettä
voita
1 sipuli
400 g kypsää revittyä hirvenlihaa (taisi tulla vähän villisikaa joukkoon)
1 dl kermaa
1 dl vettä 
2 tl vehnäjauhoa halutessa
1 tl (kanerva)hunajaa

Murskaa sienet ja laita likoamaan vesitilkkaan. Kuullota pilkottu sipuli voissa, lisää hirvenliha. Kaada joukkoon kerma, huuhtele purkki laittamalla 1 dl vettä ja halutessa vehnäjauhot, ravista purkkia ja heitä kastikkeeseen (minulla oli siis 1 dl kermaa jäljellä, toki voi käyttää minkä määrän haluaa). Lisää sienet liuotusvesineen sekä hunaja ja anna hautua pannulla sen aikaa kun lisuke kiehuu. Syötiin riisin ja papujen kanssa. Lapset söivät kumpiin kaksi isoa annosta, sieni-inhoajan tutka totesi heti ruuan sisältävän sieniä, mutta saa kuulemma tehdä toisenkin kerran.

ps. Kalevalaa kannattaa lukea ääneen, kovalla äänellä, ja mahdollisesti seisten. Vähän aikaa luettuaan huomaa kuinka sen taianomainen rytmi tempaa mukaansa. Nerokas kirja!

Ei kommentteja: