sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

LehtikaaliletutKävin sitten kaivamassa loputkin lehtikaalit ennätyslumien alta. Pinaattiletut ovat hyviä, jos ovat hyviä, tosin poikkeuksellisesti meidän perheessä ei mitään lasten lempiruokaa. Nyt ajattelin kokeilla lettuja lehtikaalista. Pinaattia en saanut viime vuonna pakastimeen ollenkaan, mutta onneksi lehtikaali selviää Suomen talvesta loistavasti. Siis loistavasti!

2 isoa kourallista lehtikaalia
4 dl täysmaitoa
3 munaa
2 dl jauhoja
suolaa

voita paistamiseen

Hienonna tuoreet lehtikaalit maidon kanssa tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kananmunat, suola ja jauhot. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista voissa ja syö heti tuoreeltaan puolukkahillon kanssa. Hyviä, mielestäni parempia kuin pinaattiletut.

7 kommenttia:

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Kyllä on mahtava talvivarasto vihreää. Näin se onnistuu lähiruokailu näemmä Suomen talvessakin myös kasvisten osalta. Ihan tässä innostuu jo pelkästä ajatuksesta. Onkohan jotain muitakin kaaleja tai kasviksia, jotka kestää yhtä hyvin talvea?

sauvajyvänen kirjoitti...

Eikö ole aika mieletöntä! Minäkin olen miettinyt että mitä muuta vastaavaa olisi, mutta en ole keksinyt. Monet juurekset kyllä säilyvät talven yli, mutta vaikea niitä olisi alkaa routaisesta maasta lumen alta kaivaa.

Lehtikaaleja on kyllä monia eri lajikkeita, joten siitä saa vähän vaihtelua. Nyt aion laittaa kasvamaan palstalle sen määrän, mitä tulee syksyllä/ennen lumia käytettyä, ja säästää oman pihan kaalit talveksi.

Nanna kirjoitti...

Mihkähän mun kommentti on taas kadonnut? Oon mestari kadottamaan ne jonnekin.

Mutta arvelin siinä, että kun sulla on se muistaakseni savinen pläntti, niin ehkä minäkin onnistuisin lehtikaalin kanssa? Onko se suorakylvö? Mä en oo ollenkaan sekaanunut tuohon taimikasvatukseen...

sauvajyvänen kirjoitti...

Se viesti on tuossa sydänketjussa alempana :D Vastasinkin jo sinne. Mietin ensin että vastaanko tähän ketjuun, mutta pistin sitten sinne kuitenkin.

Kotiharmi kirjoitti...

Koko viime syksyn vilkuilin lähikaupassamme lehtikaalta ja mietin, että mitenkä tuota laittaisi. En keksinyt, enkä siihen tarttunut. Nytpä tiedän, miten sen kanssa voisi toimia, kiitos Sauvajyvänen!

Nanna kirjoitti...

No hyvä kun löytyi selitys "katoamiselle"....

sauvajyvänen kirjoitti...

Kotiharmi, täältä löytyy kastikkeiden, wokkien, peston ja keiton ohjeita, ja lisää tulossa taas ensi kesänä, toivotaan ainakin. Suosittelen tekemään ainakin sitä keittoa, se oli ihan todella hyvää.