lauantai 17. maaliskuuta 2012

Uusi löytö - River Cottage

Ystäväni Campasimpukka suositteli jo syksyllä tutustumaan River Cottageen, eli Hugh Fearnley-Whittingstalliin. Tulen vähän jälkijunassa, hän on tehnyt kirjoja ja ohjelmia yli 15 vuotta jo, mutta parempi myöhään kuin milloinkaan. Tilasin optimistina River Cottage kokoelma-DVDn kaiken kiireen keskelle. Vasta ihan viime aikoina löytyi sen verran pientä aikaa, että olen ehtinyt katsoa osan sieltä ja osan täältä. Etukäteen ajattelin vähän epäileväisenä, että mitä uutta, lähiruokaa ja sesonkiruokaa tässä jo kokataan... Mutta olen häikäistynyt! Miten loistavia reseptejä, miten mutkaton suhtautuminen ruuanlaittoon. Ja ennen kaikkea arvostus ja kunnioitus ruokaa kohtaan näkyy ja kuuluu, aivan kuten pitääkin. Hän on yksi näitä brittiläisiä ruokavaikuttajia, varsinaisia persoonia, jolla on sananvaltaa ja vaikutusvaltaa levittää hyvän ruuan sanomaa. Ja arvostan sitä, kuinka hän ansaitsemillaan rahoillaan on ollut vaikuttamassa tavallisten kauppojen ruokavalikoimiin (esimerkkinä kana: hyvinpidettyä kanaa ei meinnanut löytyä ketjukauposta, joten hän osti Tescon osakkeita niin, että pääsi vaikuttamaan tarjontaan).

Tilasin nyt häneltä kaksi keittokirjaa, alkuperäisen River Cottage-keittokirjan ja River Cottage everyday. Kumpikin ovat sellaisia klassikkokirjoja, ettei varmaan vähään aikaan tarvitse muuta keittokirjaa kaivaa esiin. Etenkin kun kevättä kohti mennään (maaliskuussa siellä syödään jo salaatteja, meillä on vielä metri lunta maan päällä....). Eipä tarvitse miettiä että revitäänkö ohjelmissa elävät hummerit kahtia, tai ollaanko sitä mieltä että kyyhky on suunniteltu niin, että rintaliha on helppo leikata irti. Taidan pitäytyä vähän aikaa DVDn ja kirjojen parissa. Pitkästä aikaa muuten keittokirjat, joista ensiselaamalla löytyi kymmenittäin kokeilemisen arvoisia reseptejä.

11 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Oi, me ollaan Hughin fanittajia:))

Nanna kirjoitti...

Juu, eikä muutenkaan SITÄ ohjelmaa kannata katsoa, kun eivät tajunneet muakaan ottaa mukaan. (vitsivitsi....) :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Jep Campa. Ja Nanna, nimenomaan :D

Jonna kirjoitti...

Siellä ollaan todella jo pidemmällä keväässä, sesongin herkkuja olivat sivuilla mm. hunajaiset raparperit. Täällä saadaan vielä hetki odostella.

Hyvältä näytti, tähänhän pitää tutustua tarkemmin.

sauvajyvänen kirjoitti...

Jonna, kannattaa tosiaan. Minä katsoin yhden osan tuossa helmi-maaliskuun vaihteessa. Hugh käveli kasvimaallaan, sanoi että näin helmikuun lopussa pitää vielä odottaa että sato alkaa kasvaa, nyt saa vain vähän salaattia, ja hervottomia nokkospuskia kasvoi metsässä. Minä katsoin ikkunasta ulos, ja lunta oli yli ikkunatason siinä, mihin on tarkoitus vähän salaattia kylvää, sitten joskus.

Jonna kirjoitti...

Pistin tilauksen sisään ja jään nyt innolla odottelemaan ;-)

sauvajyvänen kirjoitti...

Minä eilen selasin tuota Everydaytä uudestaan, samalla kun katsoin toisella silmällä Monte Criston Kreiviä. Kun rauhassa luki kirjaa, tulin tulokseen, että siitä voisi kokata ja leipoa ihan joka ikisen reseptin! Ensimmäinen sellainen kirja johon olen törmännyt.

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Kävin YouTubessa katsomassa pätkän sitä River Cottagea ja nyt minun tekee myös mieli tuollaista dvd:tä ja kirjaa!

sauvajyvänen kirjoitti...

Kuten näkyy, kirja on kovassa käytössä :)

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Tilasin tänään sitten kanssa tuollaisen kirjan ja diiviideen:)

sauvajyvänen kirjoitti...

:D Kerro sitten mitä tykkäsit.