Sitruunamarenkipiiras on ihan mielettömän hyvää, ainakin jos ei oio sen tekemisessä. Nyt ajattelin kokeilla omenaista versiota marenkipiiraasta. Minä olen syksyllä keittänyt Antonovkasta omenahilloa, joka ei ole kovin makeaa, olen säilönyt sen pakastamalla. Käytin tätä omenahilloa nyt ihan sellaisenaan.
2.4 dl jauhoja
1 tl suolaa
80 g voita
2 rkl vettä tai enemmän
muutama dl omenahilloa (ei makeaa)
3 munanvalkuaista
1.8 dl sokeria
Sekoita suola jauhojen joukkkoon. Nypi voi ja jauhot sekaisin, lisää vähän vettä. Pyöritä taikina palloksi, anna tasaantua puoli tuntia jääkaapissa. Kauli (tai levitä) taikina 23 cm piirakkavuokaan. Peitä se kaksinkertaisella foliolla, niin että folio seuraa taikinan muotoja. Paista 10 minuuttia 225 astetta. Ota folio pois varovasti ja paista vielä muutama minuutti jotta taikina saa vähän väriä. Anna pohjan jäähtyä vähän ja levitä sille omenahilloa, laitoin vajaan 2 cm kerroksen. Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja levitä marenki piirakan päälle. Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes marenki on saanut vähän väriä. Anna jäähtyä pari tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään (nyt ei maltettu).
Ihan älyttömän hyvää, taitaa olla paras tekemäni leivonnainen pitkään pitkään aikaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti