perjantai 30. maaliskuuta 2012

Hirvipitsa

Pakastimen tyhjentäminen on edelleen käynnissä. Siellä tuli vastaan revittyä hirvenlihaa ja juustoraastetta eli perjantain ruoka oli selvä: pitsa. Pohjaan laitoin 2½ dl vettä, vähän suolaa, 1/4 hiivaa ja sopivasti jauhoja, että sain löysän taikinan. Vaivasin taikinaa vähän, annoin kohota vartin. Voitelin leivinpaperin rypsiöljyllä ja levitin taikinan ohuen ohueksi pellille. 

Päälle laitoin hyvää tomaattipyrettä, tomaattikuutioita muutamasta tomaatista, tuota hirvenlihaa, päärynää (lpset sanoivat yhdestä suusta että VIIMEISTÄ KERTAA), Aura-juustoa, kaprista ja juustoraastetta. Paistoin 250 asteessa muistaakseni noin vartin verran.

Päärynästä huolimatta lapset olivat sitä mieltä että parasta pitsaa ikinä. Heillä oli tosin lisänä eiliseltä kalakeitolta ylimääräiseksi jääneet simpukat ja katkaravut.

7 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Voin tulla tyhjentämään teidän pakastinta, kun teidän perhe kyllästyy. Varsinainen aarrearkku.

PS Paketti saapui tänään...

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Pizza on kyllä välillä niin hyvää, meillä sitä tehdään yleensä viikonloppuisin, ehkä kerran kuussa. Nyt kun olen oppinut käyttämään kiertoilmaa paremmin, saa kaksi isoa lättyä yhtä aikaa. Toiseen tulee kaikkia poikasten toivetäytteitä ja toiseen vain tomaattia ja mozzarellaa. Ai, kuinka alkoikin tehdä mieli pizzaa, muttei tänään kun sula sisäfile pötköttää jääkaapissa:)

sauvajyvänen kirjoitti...

Pakastimen tyhjentämisessä on iso homma, välillä tuntuu että isompi kuin täyttämisessä :) Ei tarvitse lihaa ostaa kaupasta ennen kesää, paitsi jos haluaa lammasta tai kanaa.

Kyllä minäkin sisäfilettä mielummin syön kuin pitsaa. Minulla ei pohja onnistu läheskään joka kerta, nyt oli kyllä aika sopiva, pitää tehdä samalla tapaa ensi kerrallakin.

Nanna kirjoitti...

arvaa kuka laittoi just lammaspitsan uuniin? Ja mä tyhjentelin ihan vaan jääkaappia.... täytyy myöntää, että inspis lähti nyt sun hirvipitsasta, eli miksei myös revitystä lampaasta?
No kohta nähdään...

sauvajyvänen kirjoitti...

Nanna, tuliko hyvää?

Nanna kirjoitti...

-Kyllä tuli, eli taas yksi mainio käyttökohde revityn lampaani lihoille. Pitääköhän sitä alkaa harrastaa useammin, että ehtii tehdä siitä kaikkea mitä haluaa....

sauvajyvänen kirjoitti...

Minäkin ajattelin, että kannattaa aina tehdä iso satsi kerralla ja sitten pakastaa sopivan kokoisina annoksina. Sopivaa pikaruokaa perheelle.