torstai 25. lokakuuta 2012

Lehtikaali-pekoni-sipuli-paistosOtsikossahan se jo tuli. Tein tänään ns. nopeaa arkiruokaa (hih, kaikille niille joita tämä termi naurattaa), eli hirvipihviä, villisikaliemeen tehtyä herkkutattikastiketta, keitettyjä perunoita ja sitten tätä herkullista paistosta. Kaiken teki vähemmässä ajassa mitä perunat kiehuivat. Lehtikaalipaistoksen inspiraationa toimi Kokkipottilan ruusukaali-pekonipaistos, vaikka vähän erilainenhan lisuke/ruoka tästä tuli.

n. 70 g pekonia 
1 pienehkö sipuli
2 isoa kourallista lehtikaalia 
pikkuloraus kermaa (n. 2 rkl)

Pilko pekoni suikaleiksi, laita pannulle. Pilko sipuli pieneksi, lisää pekonin joukkoon. Anna hautua niin, että sipulista tulee pehmeää, muutama minuutti riittää. Lisää pienityt lehtikaalit ja jatka paistamista taas hetki, niin että kaalit vähän pehmenevät. Kaada pikkuloraus kermaa päälle sekoita hyvin ja tarjoile. Hyvää, niiin hyvää taas.

ps. Sauvajyvänen löytyy nyt Facebookista.  Saa käydä tykkäämässä :) 


2 kommenttia:

luimupupu kirjoitti...

Lehtikaali on meille tämän syksyn uusi tuttavuus. Herkullista ja kaunista!

sauvajyvänen kirjoitti...

Minullakin se oli pienestä kiinni miten innostuin siitä. Joku 4 v sitten lehtikaalia oli Labbyn vihanneslaatikossa, ja jäin siitä yhdestä kerrasta koukkuun. Tämä oli nyt kolmas vuosi kun viljelin sitä itse, ja ensimmäistä kertaa niin, että olen sanaut käyttää lehtikaalia niin paljon kuin haluan. Ekana vuonna kaaliperhosen toukat tuhosivat koko sadon, toisena vuotena se onnistui, mutta minulla oli sitä vain yksi viljelylaatikollinen pihassa. Tänä vuonna laitoin sen palstalle kasvamaan, ja nyt sitä on riittänyt :)