sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Mitä minun pitäisikään tehdä?


Sain Campasimpukalta haasteen, jossa pitää kirjoittaa 8 ruokaan liittyvää asiaa joita on suunnitellut tekevänsä. Kiitos Campasimpukka haasteesta, ja siitä että saan kirjoittaa nämä takaraivossa kummittelevat asiat ihan kaikille tiedoksi.

Haasteen ohjeet ovat mukavan simppelit:

1. Kiitä haasteen antajaa
2. Jaa haaste eteenpäin , vaikka 4:lle
3. Ilmoita näille haasteista
4. Kerro oma kahdeksan kohdan to do-listasi
 
Minullahan on kroonisesti aina 1) suunnitelmia enemmän kuin aikaa toteuttaa ne, 2) intoa aloittaa projekteja enemmän mitä kärsivällisyys ei ihan aina riitä loppuunviemiseksi, 3) ulkopuolisen silmin (näin luulen) minulla on ajankäytön ja arjenhallinnan ongelmia, vaikka itse vielä kuvittelen kaiken olevan ihan ok. Näistä seikoista johtuen minun oikea to-do-lista on pitkä kuin nälkävuosi, mutta kiva että saan listata edes muutaman tähän, jos ne vaikka valmistuisivat pian. Minä jaan nyt oman 8 kohtaa kahtia, eli neljään ruokasuuunitelmaan ja neljään muuhun blogin aihepiireihin kuuluviin asioihin. Ja kuten käsitöiden vähäisestä määrästä näkee, se lista olisi oikeasti se kaikkein pisin. Mitä ruokaan tulee, Campasimpukka epäili että olen jo kokannut kaikkea, mutta se ei pidä paikkansa. Olen vaan kokannut kaikkea sitä mitä haluan, en vaan halua tehdä ihan kaikkea :) Mutta nämä seuraavat neljä ovat sellaiset jotka haluaisin tehdä joskus lähitulevaisuudessa.

1. Valmistaa jotain itse kasvattamasta ruusukaalista. Joo, ruusukaalit edelleen nuppineulan pään kokoisia.
2. Sorsapata. Sorsapatoja olen tehnyt elämäni aikana vaikka kuinka monta, mutta tällä vuosituhannella määrä on yhden käden sormilla laskettavissa, ja viimeisestä kerrasta on vuosia. Joten toivon että metsästysonni sorsien suhteen kääntyy ja joskus tulevaisuudessa saisin tehdä taas sorsaa jollain tapaa.
3. Kalakukko. Lapsuudessani äiti teki usein kalakukkoa, ja se oli aina ihan mielettömän hyvää. Jostain syystä itse en ole sitä tehnyt, lanttukukkoja vaan, enkä niitäkään montaa. Tämä on ihan lähiaikojen suunnitelmissa, odottaa seuraavaa lomaa.
4. Suklaakohokas. Olen tehnyt vain suolaisia kohokkaita. Pitää tehdä makeitakin vaihteeksi, onneksi on kaikenlaista pientä juhlaa tulossa.

Ja sitten ne neljä muuta asiaa, jotka ovat korkealla listallani:

5. Työhuoneen siivous. Tämä johtaa olennaisesti siihen, että saan ompelukoneen vuoren alta esiin ja langat ja kankaat taas käyttöön. Samalla toivoisin saavani muutaman laatikollisen verran rojua jonnekin järkevämpään paikkaan.
6. Kankaiden ja lankojen läpikäynti ja osan niistä lahjoittaminen tai myyntiin laitto. Minulla on monenlaisia kankaita odottamassa käyttöä. Osa suunnitelmista on edelleen odottamassa toteutustaan, mutta osasta on auttamatta aika ajanut ohi. Toivon että niistä tulee kuitenkin iloa jollekin toiselle.
7. Keskeneräisten villapaitojen työstäminen jatkokäyttöön: pannumyssy, pannunalunen jne. Silloin kun keskeneräisiä töitä on kaapeissa liikaa, alkaa se ahdistaa ja estää uusien ideoiden syntyä. Olen kutonut kymmeniä villapaitoja aikoinaan, ja keskeneräisten laskemiseen ei yhden käden sormet riitä. Niistä en yhdestäkään aio enää paitaa kutoa, joten jotain muuta kivaa pitää keksiä.
8. Olla lupaamatta liikoja. Nyt kun olen suorittanut 50 op opintoja avoimessa yliopistossa ja lopettanut toisen työni "ollessani työttömyysuhan alla" voisin ihan vaan olla tekemättä mitään ylimääräistä.

Oikeasti tätä voisi jatkaa loputtomiin, mutta jos nyt aloitetaan tästä.

Tämä haaste on jo kiertänyt vaikka missä, eli taas on jäljellä se vaikein osa. Mutta haluan lähettää tämän eteenpäin Sinisentuvan Mammukalle, Iskälle, Rouvalle Raadelmasta ja Hiidenuhmalle. Mikään pakko ei haastetta ole ottaa vastaan, mutta jos mielessä on jotain mitä haluaa kirjata ylös, niin nyt on hyvä tilaisuus.

9 kommenttia:

Rva Raadelmasta kirjoitti...

Kiitos haasteesta! Tässäpä riittää puuhaa vähäksi aikaa...

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Hyviä ajatuksia, minulla oli niin pinnallisia :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Rouva, olepa hyvä. En saanut kaikille haastamilleni viestiä lähtemään, en vaan millään saanut todistettua etten ole robotti (pitäis vissiin hommata uudet lasit).

Campa, ensi kerralla minäkin olen pinnallinen, ei pitäisi kaikkea paljastaa mitä kaapeissa luuraa.

Jonna kirjoitti...

Olipas mielenkiintoiset listaukset.

Lankojen läpikäynti on hyvä idea. Niistä voi syntyä oikein hyviä uusia ideoita. Minä siivosin juuri loppukesästä ja syntyi oikein raikas raitaneule kummipojalle jämälangoista. Eikä edes näytä jämälangoista tehdyltä.

Ylimääräisen karsiminen auttaa joskus keskittymään olennaiseen.

sauvajyvänen kirjoitti...

Jonna, ideoita on jo valmiiksi vaikka millä mitalla, mutta aika vaan on kortilla. Mutta ylimääräisen karsimista täällä työstetään koko ajan.

Hiidenuhma kirjoitti...

Kiitos haasteesta! Nyt olen postannut oman työlistani, jonka suorittamiseen voi mennä huikeasti aikaa. Ihan vain muka kiireen takia ;)

Minusta tuo sinun työhuoneen siivous tehtävälistalla oli niin masentavan realistinen, että pysyin tiukasti ruoan maailmassa. Minun työhuone kaipaa aimo annoksen reipasta mieltä ja fyysistä voimaa siivoukseen :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Sinulla olikin mielenkiintoinen lista. Joo, mitä työhuoneeseen tulee, se on sellaisella 5-vuotissuunnitelmalla. Mutta aika menee niin äkkiä että kiire voi tulla siitä huolimatta.

Jenkka kirjoitti...

Mulla on tohon keskeneräisten käsitöiden ongelmaan ratkaisu: Uuden työn saa aloittaa vasta kun edellinen on päätelty. Korkeintaan kaksi työtä saa olla kerrallaan kesken. Tämä mahdollistaa sen, että luennolle on aina sopivaa neulottavaa otettavaksi mukaan, jos toinen työ on joko liian alussa (vaatii liikaa keskittymistä) tai liian lopussa (loppuu kesken ja uutta ei voi aloittaa edellä mainistusta syystä) niin voi tehdä yhtä työtä ja laittaa viikonloppuna kotona aluilleen toisen. Keskeneräisten töiden ongelmaa ei enää ole! :) Into kolmannen työn aloittamiseen on kova, joten täytyy nopeasti tehdä jompi kumpi vanhoista valmiiksi :D

sauvajyvänen kirjoitti...

Jenkka, pidä tuosta kiinni! Mulla on jo vähintään kolmannessa polvessa keskeneräisiä töitä, ja nyt on vakaa aikomus katkaista tämä kierre :) Siihen menee kyllä monta vuotta aikaa, mutta pikkuhiljaa.