
3 kg Antonovkaa
1 dl vettä
½ kg hillosokeria
Keitin omenalohkot vesitilkassa niin, että vähän pehmenivät. Tämän jälkeen soseutin ne sosemyllyssä, lisäsin sokerin joukkoon ja keitin vielä vajaa 10 minuuttia. Laitoin vähän purkkiin, joka tulee käytettyä pian, ja loput rasioihin pakastimeen.
Iltapalalle oli yllätysyllätystoiveena saada kauraomenia. Teen ne aina vähän sinnepäin, mutta näistä määristä on hyvä lähteä:
5-8 omenaa (koosta riippuen)
100 g voita
100 g fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita
loraus siirappia
kanelia
vaniljasokeria
Lohko omenat uunivuokaan, valuta vähän siirappia ja ripottele kanelit päälle. Sulata voi kattilassa, lisää fariinisokeri ja kaurahiutaleet, ja haluttaessa vaniljasokeri. Sekoita hyvin, ja levitä omenoiden päälle. Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Erityisen hyvää jäätelön kanssa.

2 kommenttia:
Pitää kyllä ottaa ulkona olevista tomaatit sisälle kypsymään, nyt on ollut lähes pakkasöitä meillä, toissayönä kotiintullessa oli 1 aste lämmintä! Kasvihuoneessa saavat vielä olla, sinne voi laittaa vähän lämmitystäkin. Nyt sinulle on niitä kumatonsiemeniä kuivumassa, toimitan ne tavalla tai toisella ennen ensi kevättä:)
Onpa teillä ollut jo kylmää. Täällä on taas ollut tosi lämmintä, viime yönäkin 12 astetta. Viikonlopuksi taitaa olla luvassa kylmempää. Ja kyllähän me tapaaminen järjestetään ennen ensi kesää, vai mitä?!
Lähetä kommentti