lauantai 25. helmikuuta 2012

Lehtikaali-ufo-pasta


Kuka sanoo ettei Suomessa ole mahdollista saada vihreitä kasviksia ulkoa keskellä kovaa talvea? Oli pakko kaivaa lumen alta lehtikaalit esiin ja katsoa että ovatko vielä käyttökelpoisia. Ja siellä ne odottivat vihreinä ja yhtä maukkaina kuin syksyllä, siitä huolimatta että päällä oli metri lunta! Tämä kasvi saa ensi keväänä myös omalta pihalta reilusti tilaa, se on varma.

Otin myös viimeisen ufo-kesäkurpitsan käyttöön. Se kieltämättä oli ehkä parhaat hetkensä ohittanut, mutta chiliöljyssä paistaen siitä sai oivan lisän pastalle. Tavallinen, tai mikä tahansa, kesäkurpitsa sopii varmasti ihan yhtä hyvin. Muistoja kesästä, olkaa hyvä:

chiliöljyä
pala ufo-kesäkurpitsaa pieninä paloina
kourallinen pari lehtikaalia
valkosipulia
Tässä oli hyvä paikka alkaa kaivaa.
pastaa
parmesaania
sitruunankuorta raastettuna
suolaa

Kuullota kesäkurpitsaa ja ja lehtikaalia reilussa öljytilkassa ja valkosipulissa. Samaan aikaan keitä pasta sopivan kypsäksi. Valuta siitä vesi, sekoita kasvikset joukkoon, raasta parmesaania ja lisää sitruuruunankuorta. Aika hyvää, suorastaan kesäistä.


Ei kommentteja: