keskiviikko 31. elokuuta 2011

Tattirisotto kuivatuista herkkutateista

Risotto tulee tehtyä aina vähän sinne päin maku- ja fiilistuntumalla, joten tarkkoja mittoja siihen on vaikea antaa. Tänä vuonna runsaasta tattisadosta johtuen kuivasin ison osan tateista (tuli toinenkin viisi ämpärillistä niitä). Halusin kokeilla kuinka kuivatut tatit toimivat risotossa, aiemmin sitä on tullut tehtyä vain kuivatuista suppiksista tai torvisienistä, tai sitten pannulla paistetuista ja pakastetuista tateista. Hyvin onnistui tateistakin, nam.

Tein risoton näin yksinkertaisesti tällä kertaa:


nokare voita
1 punasipuli
2 dl risottoriisiä
6 dl vedellä laimennettua kyyhkylientä
reilu kourallinen kuivattuja herkkutatteja murskattuna
reilu loraus kermaa
kourallinen raastettua parmesania (n. 100g)

Sulata voi kattilassa, lisää pilkottu sipuli ja riisi, kuullota. Lisää tatit ja vähän kyyhkylientä, sekoittele ja anna riisin ja tattien imeä liemi itseensä. Lisää lientä vähän kerrallaan reilun vartin kuluessa niin, että riisi jää aavistuksen kovaksi. Lisää reilusti kermaa ja parmesaani ja anna niiden sulaa ja imeytyä. Päälle voi silputa persiljaa tai ruohosipulia.

Kyllä oli hyvää ja helppoa ruokaa. Pidän tattirisotosta vielä enemmän kuin suppisrisotosta, ja minusta tämä risotto oli parempaa kuin aiemmin tekenämi versiot, joissa olen käyttänyt pannulla paistettuja tatteja. Lientä menee vähän enemmän, sillä tatitkin tarvitsevat osansa. Kyyhkyliemen tilalla voi tietysti käyttää mitä lientä haluaa/on saatavilla.

2 kommenttia:

Hiidenuhma kirjoitti...

Aah, kuulostaa taivaalliselta, kyyhkynliemineen ;)

En ole hoksannut käyttää kuivattuja sieniä risotoissa, kiitos erinomaisesta ideasta!

sauvajyvänen kirjoitti...

Minä olen alkanut kuivata melkein kaikki sienet ja on kiva että niitä voi käyttää niin moneen, eikä aina tarvitse edes liuottaa niitä, kuten tässä risotossa.