sunnuntai 7. elokuuta 2011

Lehtikaalikeitto

Minä kuulun siihen outoon väkeen, jonka mielestä pinaattikeitto on herkkua, ollut ihan lapsesta saakka. Mikään ei ole niin hyvää kuin hyvä pinaattikeitto - paitsi nyt on! Tein tänään itselleni lehtikaalikeittoa lähes pinaattikeiton tapaan, ja se oli todella hyvää, bonuksena siitä jäi hyvä olo pitkäksi aikaa. Keitto maistui ihanan kesäiselle (=klorofyllille). Tämän reseptin mukaan keitto on tehty yhdelle mutta kertolaskun avulla se on helppo muuttaa isommallekin joukolle ruuaksi. Ja jos tilamaitoa ei ole saatavilla, varmasti mikä tahansa muu kunnon maito käy.

reilu kourallinen lehtikaalia
1 rkl vehnäjauhoa
1/4 tl fariinisokeria

Pilko lehtikaali tehosekoittimessa/sauvasekoittimella (tämä pieni määrä vaati maitoa joukkoon minun koneella). Lämmitä loput maidosta, lisää vehnäjauhot ja lehtikaali-maitoseos. Keitä viitisen minuuttia hyvin sekoittaen, mausta fariinisokerilla ja suolalla. Samalla kiehuvat kananmunat kaveriksi ja eikun nauttimaan.

6 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Voi kuinka kiva ohje! Minä kyllä tykkään pinaattikeitostakin, mutta tätä olisi kiva kokeilla.

sauvajyvänen kirjoitti...

Tämä yllätti minutkin, että kuinka hyvää tulikin. Ja sai lisää pontta ensi vuoden lehtikaali-suunnitelmiin, saattaa ala laajeta entisestäänkin...

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Tuossa olisi tosi söpöä viiriäisenmunat! Ne vain ovat työläitä kuoria.

Herkkusuu kirjoitti...

Ostin lehtikaalin siemeniä tälle kesälle.Olet hehkuttanut niin sen makua, että maltan tuskin odottaa satoa :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiva! Toivotaan että tämä herkku leviää vihdoinkin kunnolla Suomeen, jo ihan sen talvenkestävyyden takia. Minulla on nyt muistaakseni neljää eri lajiketta siemeniä, saa nähdä saanko niistä kaikista satoa. Tarkoitus laittaa sekä palstalle syksyn käyttöä varten, ja sitten omaan pihaan, mikä on tarkoitus jättää talveksi.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana yllätys tämä resepti, herkkua!