tiistai 16. elokuuta 2011

Perun sanani

Hassu valo sadeillan hämärässä
Oli hyvä ilta, siitä huolimatta että satoi kaatamalla ja sain pukea vihreän sadetakin pitkästä aikaa. Kävin keräämässä pavut palstalta, niistä samoista pavuista joiden valitin itäneen epätasaisen epätasaisesti ja miettiväni ensi vuonna esikasvatusta. No ei tarvitse: tuli melkein ämpärillinen papuja! Se on erittäin hyvä asia perheessä, jossa ekaluokkalaisen(!) mielestä parasta (vihanneksista) parasakaalin ohella on keitetyt pavut. Ei hullumpi saalis parin euron siemenistä. Ja onhan noita papuja jo muutamaan otteeseen syöty, ja muutaman ruuan verran sinne jäi vielä kasvamaankin, eli varmaan yhteensä satoa tuli täyden ämpärillisin verran.

Ja sainhan minä sen kimppuni hajuherneistä! Ei ehkä suuren suuri, mutta riittävän iso pieneen maljakkoon. Eipä niitä tuon enempää ollut hääkimpussakaan.

Ufojakin tuli kolme kappaletta, ja elämäni ensimmäinen spagettikurpitsan sain kokeiluun. Senkin luulin jäävän haaveeksi vaan, mutta tässä sitä ollaan, toisen melkein yhtä ison jätin vielä kasvamaan. Kuvasta puuttuu vielä reilu ämpärillinen keltaisia ja vihreitä kesäkurpitsoja, jotka toin mökiltä ja joiden on tarkoitus päätyä soseena keittopohjiksi pakastimeen. Oli hyvä ilta.

4 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Koitin jo kommentoida edelliseen postaukseesi, mutta se hävisi jonnekin. Mutta kiva, että satoa riittää, meillä odotellaan edelleen kumatojen muuttumista oikean värisiksi ja rucolaa tulee hurjasti, mutta muuten tuntuu olevan jo vähän syysfiilikset.

sauvajyvänen kirjoitti...

Meillä on vihdoinkin alkanut tomaatit kypsyä tasaiseen tahtiin, niitä ei ole reiluun viikkoon tarvinnut ostaa. Porkkana- ja punajuurisesonkikin on varsinaisesti alkanut, ja vaikka illat on jo vähän viileitä ja pimeä tulee äkkiä, en ihan ole vielä syksyssä, kai.

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Tosi nättejä nuo ufot. Mitä lajiketta ne ovat? Ja ihan mahtava papusaalis! Kerran yritin kanssa kasvattaa papuja, mutta etanat tai jotkin muut ötökät villiintyivät syömään sen lehtiä, enkä saanut kuin muutaman pavun. Tosin maakin taisi olla vähän huono sille. Maistuivat ne muutamatkin. Ja mun vielä surkeammasta kesäkurpitsakokeilusta en kehtaa ees kertoa :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Ufot ovat custard white-lajiketta ( http://sauvajyvanen.blogspot.com/2011/08/ufo-nahty.html ), siemenet olen tilannut exoticgarden:ilta, vaikka olen niitä muuallakin nähnyt. Viime vuonna en saanut niistä mitään satoa, tänä vuonna saan enemmän kuin tavallisesta kesäkurpitsastani.

Olen todellakin tyytyväinen papusatoon, ja mökillä taitaa olla kasvamassa samanmoinen, ainakin jos vielä lämpöä riittää. Tänä vuonna pavuissa tuntuu olevan hyvä hyötysuhde.

Oi miten hauska olisi kuulla kesäkurpitsakokeilustasi! ;)