lauantai 17. marraskuuta 2012

Devil's food cake


Tämä on tumma versio enkelten kakusta. Minä käytän tähän samaa reseptiä millä teen angel food cake:n, korvaan vaan osan jauhoista kaakaolla. Meillä on ilo juhlistaa kuopuksen syntymäpäiviä, ja toiveissa oli suklaakakku. Tämä on se toinen suklaakku niistä kolmesta jotka on toivottu tähän parin viikon juhlasesonkiin.

Jostain syystä devil's food cake tulee täytettyä useammin kuin vaalea versio, sama ilmiö näkyy ihan googlen kuvahaullakin, eli se en ole vain minä. Nyt tein vadelmaisen täytteen.

3/4 cup jauhoja (1.8 dl) (erikoishienoja vehnäjauhoja)
1/4 cup kaakaota (0.6 dl)
1½ cup hienoa sokeria (3.6 dl)
1½ cup munanvalkuaisia (3.6 dl) (nyt meni 10 munaa)
2½ rkl vettä
½ tl suolaa
½ tl vaniljauutetta

Siivilöi jauhot, kaakao ja ½ cup sokeria (1.2 dl) yhdessä. Erottele munanvalkuaiset, lisää kulhoon niiden joukkoon vesi. Vatkaa vaahdoksi, lisää cream of tartar ja suola, jatka vatkaamista, lisää vanilja. Jatka vatkaamista ja lisää sokeri vähän kerrallaan kunnes vaahto on kovaa. Lisää lopuksi jauho-sokeriseos varovasti käännellen vähän kerrallaan.

Laita taikina voitelemattomaan(!) vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Paistamisen jälkeen käännä vuoka heti ylösalaisin ja anna jäähtyä vähintään tunti. Irrota kakku sen jälkeen vuuasta veistä tai spaattelia apuna käyttäen.

Kun kakku on kunnolla jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan. Valmista täyte:

350 g rahkaa (tai sinne päin)
250 g mascarpone-juustoa
½ dl sokeria (tai maun mukaan)
n. ½ l vadelmia

Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä kakun väleihin. Jenkeissä totuin siihen, että tämän kakun täytteet vain läiskäistään sisään, eikä se ole niin tarkkaa jos vähän valuu tai muuten kakku näyttää olevan vähän sinne päin. Ja niinhän se olikin :)

Viimeksi syötiin karkkipossun jälkeen enkelten kakkua kesän auringossa, nyt syödään karkkipossun jälkeen tummaa kakkua marraskuun pimeydessä.


Neljä vuotta on ihan mielettömän hieno ikä. Naurua riittää vaikka silloin kun toivotetaan vaarille isänpäivänä hyvää äitienpäivää. Tai kun hoidossa pitää näyttää tytöille miten punnerretaan ja samalla pääsee paukku.



ps. Sauvajyvänen löytyy nyt Facebookista.  Saa käydä tykkäämässä :) 

4 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Hieno kakku, tarvitaan isot lautaset, että viipale mahtuu :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Täytyy todeta, että oli yksi parhaista kakuista mitä olen tehnyt. Ulkonäöstä viis, se oli ihan mielettömän hyvää :D

Kati kirjoitti...

Kiitos, kylläpä oli taas herkulliset tarjoilut. Karkkipossu lisukkeineen oli ihan älyttömän hyvää, hyvät makuyhdistelmät. Maistanut sen vieläkin suussani. Kakku oli myös herkullista, sitä pitää testata pian. Tavallinen täytekakku on tähän verrattuna raskas ja rasvainen.

sauvajyvänen kirjoitti...

Kati, eipä kestä, kiva kun kävitte. Paidasta puhuttiin pitkälle iltaan. Samaa mieltä kakusta, epäilen että teen tuota pohjaa jatkossa tavallisesti täytettyihin täytekakkuihinkin.