lauantai 11. helmikuuta 2012

Passion-kakku

Kuten sitruunakääretorttu-postauksessa totesin, jotkut reseptit jäävät elämään. Tämä löytyi samoihin aikoihin kuin kääretorttukin, ja olen tehnyt kakkua useasti: joka vuosi kun valon määrä lisääntyy, tulee tehtyä tätä kakkua pienestäkin syystä. Minä, joka en pidä täytekakuista enkä marsipaanista, olen sitä mieltä että tämä on ehkä paras kakku mitä on, ja samaa olen kuullut monen muunkin sanovan. Ohje on peräisin Maria Öhrnin mainiosta kirjasta Herkulliset täytekakut. Tämä kakku on ihanan raikas ja sopivan erilainen, niin että nekin jotka eivät yleensä täytekakuista välitä, pitävät tästä.

Pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täyte:
2½ dl kermaa
2 rkl tomusokeria
4-5 passionhedelmää
1 dl persikkasosetta
1 dl vaniljalla maustettua rahkaa (laitan n. 2 tl vaniljasokeria rahkan joukkoon)

300 g marsipaania

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, siivilöi jauho ja leivinjauhe joukkoon ja sekoita varovasti. Paista voidellussa vuuassa (20 cm) 175 °C 35 min. Jäähdytä hetki ja kumoa.
Jonain vuonna tein kakun pääsiäisen aikaan

Vatkaa tomusokeri ja kerma vaahdoksi, ota pieni osa erilleen päällystämistä varten. Lisää passionhedelmien hedelmäliha lopun kerman joukkoon. Leikkaa kakku kolmeen osaan ja täytä ensimmäinen väli persikkasoseella. Toiseen väliin levitä rahka ja sen päälle passionkermavaahto paksuksi kerrokseksi, keskelle eniten. Nosta päällimmäiseksi viimeinen kakkulevy ja painele vähän reunoilta. Tasoita pinta ja reunat pienellä määrällä kermavaahtoa. Kauli marsipaani tomusokerin avulla ohueksi levyksi ja nosta kakun päälle. Tämä kakku on parasta seuraavana päivänä.

Ei kommentteja: