sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Hampurilainen ja Super Bowl

Tänä viikonloppuna oli ihan pakko tehdä hampurilaisia (ja Runebergin torttuja tietty). Super bowl-viikonloppu oli aina yksi vuoden kohokohdista silloin kun asuimme jenkeissä. Oli mukava ettei tarvinnut valvoa silmät ristissä ja mennä seuraavana päivänä väsyneenä töihin. Tai vähän sitä saattoi olla väsynyt, mutta ei tässä mittakaavassa. Super Bowl-viikonloppuna kaupat myyvät vuoden toiseksi eniten ruokaa. Eniten menee tietysti kiitospäivänä, joulu vasta kolmantena. Aika jännä juttu suomalaisesta vinkkelistä ajatellen (lähteenä tosin sen aikainen paikallinen kollega, en ole virallisia tilastoja mistään tarkastanut, saa oikaista jos on aihetta). 

Niin, minä pidän jenkkifutiksesta, tosi paljon (huh, nyt se on paljastettu). Pidän sen taktisuudesta ja älykkyydestä. Siitä, että joukkue toimii yhteen kuin monisoluinen organismi, sallien silloin tällöin aivan huiput yksilösuoritukset. Jep, joukkuepeliä parhaimmillaan. Toki säännöt pitää tuntea, ja mitä paremmin on kuvioista perillä, sen enemmän siitä saa irti. Tänä vuonna NelonenPro näkyy kaikille Super Bowl-viikonlopun, ihan superia, ja peliä on mahdollista seurata joko suomen- tai englanninkielisenä. 

Meillä syötiin siis tänään hampurilaisia ja ranskalaisia sekä juotiin Coca-colaa. Sämpylät tein Ankeriaan ohjeen mukaan, puolitin taikinan ja tein 6 sämpylää. Perunat keitin ensin vedessä melkein kypsäksi, sitten paistoin hanhenrasvassa tunnin 225 asteessa uunissa. Pihvin paistoin naudan jauhelihasta sellaisenaan. Sämpylän väliin tuli lisäksi juustoa, ketsuppia, hampurilaiskastiketta, hopeasipulia, tomaattia, kurkkusalaattia ja salaattia.

6 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Paremmin aiheeseen sopivaa ruokaa ei taida löytyä ja sitäpaitsi kotona tehdyt hampurilaiset ovat parhaimmillaan ihan luksusta.

sauvajyvänen kirjoitti...

Jonna, niinhän ne on. Etenkin kesällä kun saa grillata pihvit ja salaatti on tuoretta (eikä juuri ja juuri selviytynyttä 22 asteen pakkkasesta).

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Ai että, suorastaan rakastan tällaisia hyviä hampurilaisia!

sauvajyvänen kirjoitti...

Ankerias, kieltämättä hyvä kokonaisuus. Ja tuo sämpyläohje toimi hyvin, aion tehdä jatkossakin sillä ohjeellasi nuo sämpylät.

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Kiva kuulla :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Ankerias, eipä tarvitse minunkaan enää tuskailla, ettei Suomesta saa kunnon hampurilaissämpylöitä, noita tulee jatkossa tehtyä ja saa olla tyytyväinen.