tiistai 14. helmikuuta 2012

Hampurin hauki


Meillä syötiin talvisin usein haukea, koska sitä tuli verkoilta paljon. Usein siitä tehtiin keittoa tai sitten isä paistoi pannulla. Joskus äiti teki Hampurin haukea joka tuntui herkkuruoalta. Hyvältä se maistuu edelleenkin, etenkin kun saa juuri pyydettyä kalaa, kuten nyt saimme. Resepti pohjaa Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa-kirjan reseptiin Homburgin hauki, ihan vähän olen sitä muuttanut.


600 g haukifileitä (sattui olemaan sen verran)
1 rkl sulatettua voita
1 munankeltuainen
½ dl korppujauhoa
1 dl juustoraastetta
suolaa
2 dl kermaa
vähän maitoa kermapurkin huuhteluun

Sekoita munankeltuainen sulaan voihin (äiti kyllä taisi käyttää aina koko munan). Voitele sillä haukifileet. Ripottele uunivuuan pohjalle vähän korppujauhoja, juustoraastetta ja suolaa. Nosta haukifileet päälle ja ripottele loput korppujauhoista ja juustoraasteesta päälle, mausta suolalla. Kaada kerma ja maitoloraus kermapurkista päälle ja paista 225 astetta n. 25 minuuttia. Jos haukifileet ovat isoja ja paksuja, voi paistaa vähän kauemmin, nyt oli sellaisia aika pikkuisia fileitä 1½-kiloisesta hauesta (loput kalasta, maksa ja rommi jäivät isälle soppaan). Syödään keitettyjen perunoiden kanssa.

2 kommenttia:

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Erittäin kiva nimi tällä ruoalla:)

sauvajyvänen kirjoitti...

Niinhän se on, ja väärä käännös vielä lisäksi. Ymmärtääkseni alkuperäisessä nimessä on ollut kyseessä pieni kylä Koillis-Ranskassa, mutta se on suomennettu Hampuriksi ja se nimi taitaa olla tunnetumpi kuin alkuperäinen. Mutta eipä se haittaa :)