maanantai 20. helmikuuta 2012

Talven iloja

Pienempi hauki nousee ylös. Vaarin sormia ei palele.
Lapset pääsivät kokemaan verkkoja vaarin ja muiden kanssa. Saaliina tuli tällä kertaa kaksi haukea, toinen n. 2.5 kg ja toinen 4.4 kg. Iso filee jäi meille kotiin vietäväksi, vielä en ehtinyt sitä valmistaa. Samalla reissulla käytiin grillaamassa makkaraa ja syötiin kohmeisia appelsiineja. Minä muistan lapsuuden pilkkireissuista sen, kuinka hyvältä appelsiinit maistuivat puolijäisinä, ja sama muisto oli jäänyt esikoiselle viime vuoden kalareissulta, joten applesiinejä oli iso kasa mukana tälläkin kertaa. 

Tänä vuonna on ollut huonoin jäätilanne ikinä, joten verkkoja on tavallista vähemmän, eikä niitä ole voinut ketjuttaa, kuten yleensä. Kuuleman mukaan hyvä kun saivat nämä kaksi avantoa tehtyä. Jää on niin haurasta, että kausi jää hyvin lyhyeksi, sen lisäksi että alkoi tavallista myöhemmin.

Kaira ja rautakanki työssä

Uittolauta vie verkon takaisin jään alle

Verkot saavat taas odottaa seuraavaan viikkoon

4 kommenttia:

Iskä kirjoitti...

Ja made kannattaa ehdottomasti savustaa eikä tehdä siitä aina vain keittoa.

sauvajyvänen kirjoitti...

Mateita tulee noilta verkoilta valitettavan harvoin, hyvä jos yksi kaudessa. Joten mateet ovat olleet meillä ostotavaraa, eikä niitä ole ainakaan vielä raatsinut savustaa. Pitää kuitenkin laittaa idea hautumaan. Lapsuudessani olen syönyt ehkä YHDEN kerran liikaa savulahnaa, ja vaikka savukala on hyvää, siitä tulee aina jonkinlainen mielleyhtymä lapsuuden kesiin...

kmsu kirjoitti...

Verkkokalastus on kiva harrastus, vaikkakin välillä vähän kylmänlaista näin talviaikaan. Harmillisen myöhään vain tänä talvena verkot sai veteen, ja kausi tulee jäämään hyvin lyhyeksi. Meillä päin jää on kuitenkin sen verran vahvaa, että jälleen saatiin laitettua kuuden verkon ketju. Kalaa on tullut hyvin, mutta mateen aika alkaa auttamattomasti olla ohi. Vain kaksi madetta on jäänyt pyydykseen.

sauvajyvänen kirjoitti...

Tuolla ei ole jäätä kuin ihan vähän, verkoista kymmenen metriä eteenpäin ei ole kuin joku sentti, eikä sekään kunnon jäätä.

Vautsi jos teillä on madeapajia siellä, tuolla ei niitä tule kuin todella satunnaisesti, ja tänä vuonna ei varmaan ollenkaan.