perjantai 24. helmikuuta 2012

Aleksanterinleivokset

Joskus pitää leipoa jotain vaaleanpunaista. Ihan vaan kun pitää. Minä en ole koskaan välittänyt kamalasti Aleksanterinleivoksista, ainakaan kun niitä joskus on ollut tarjolla. Mutta nämä ovat ihan hyviä! Resepti on Eeva Salosen aivan loistavan mainiosta kirjasta Ruokatorstai, sopivasti juuri helmikuun kohdalla. Noudatin reseptiä tarkkaan (tai melkein tarkkaan=minähän en margariinia käytä):

200 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
4½ dl vehnäjauhoja

vadelmahilloa (sitä jonka tein Runebergintorttuja varten, eli vadelmia ja hyytelösokeria)

4 dl tomusokeria
2 rkl kuumaa sitruunamehua
punaista elintarvikeväriä

Vaahdota voi ja sokeri, lisää joukkoon muna. Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe, sekoita. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia. Kauli kaksi keskenään samankokoista suorakaidetta leivinpaperille, paista 175 astetta 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Levitä hillo toisen päälle ja nosta toinen levy sen päälle. Mittaa tomusokeri kulhoon, sekoita väri joukkoon ja lisää nestettä niin kauan, että syntyy paksuhkoa kiiltävää tahnaa. Levitä kuorrutus tasaisesti kuumaan veteen kastetulla veitsellä tai spaattelilla. Leikkaa halutun kokoisiksi leivoksiksi tai pikkusuupaloiksi.

3 kommenttia:

Rouva Raadelma kirjoitti...

Oioi, kuinka huikean pinkkejä leivoksia! Täytyy kokeilla, ovat mieheni suosikkeja.

Ja olen täysin samaa mieltä margariinista.

Campasimpukka kirjoitti...

Sievää! Ja paljastaa, jos on hampaassa reikä, kuten berliininmunkkikin:)

sauvajyvänen kirjoitti...

Pinkkejä tosiaan ovat. Väriä riitti ihan hippusellinen, ja se värjää koko sokerimäärän.

Vielä parempia seuraavana päivänä.