Laskiaisena pitää saada laskiaispullia. Minä teen aina ihan tavallisen pullataikinan, ja väliin tulee tietysti hilloa ja kermavaahtoa.
5 dl maitoa
1 hiiva
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
jauhoja sopivasti
150 g voita
Vatkaa munat, sokerit, mausteet sekaisin. Lisää lämmin maito ja hiiva, sekoita hyvin. Lisää jauhot, ensin pieni määrä jonka voi vatkata joukkoon, ja sitten loput. Alusta taikinaa, lisää sulatettu voi ja alusta valmiiksi. Kohota taikinaa n. 30 min (kaksinkertaiseksi) ja leivo pyöreiksi pulliksi. Kohota reilu vartti, voitele munalla ja laita päälle raesokeria. Paista n. 225 °C n. 12-15 min.
Halkaise pullat ja laita väliin kermavaahtoa ja mansikka- tai vadelmahilloa. Nam.
3 kommenttia:
Olet ihan oikeassa: Hillolla mennään ja ehdottomasti vadelmahillolla. Kateellisena katselen, koska jäi pullat tänä laskiaisena väliin.
Me leivottiin tänään kanssa pullaa. Niin hyvää. Laskiainen on siitäkin mukava juhla, että ei pääse rokka ja pulla unohtumaan. Ja mikä parasta, niin heti tiistaina uusi kierros!
Jonna, kuten Ankerias sanoi, niin tiistaina ehtii hyvin :)
Lähetä kommentti