tiistai 22. marraskuuta 2011

Kinkkupiirakka

Minä jo ajattelin olla postaamatta tämän piirakan, mutta laitan sen kuitenkin. Kai sitä on niin pitkään syönyt yksinkertaista ruokaa, että tälläinen sekametelisoppa ei sitten maistunutkaan niin hyvältä kuin etukäteen kuvitteli. Täytteen ohjekin taitaa olla vuosien takaa, ja siihen on isketty kaikki mahdollinen. Pohja sen sijaan on loistava suolaisen piirakan pohja, vaikkei kestäkään silikonivuuasta lautaselle vetoa. Aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta (ai miten niin toistan itseäni).

Tässä on yhdistetty kahta reseptiä, pohjan olen ottanut vähän modifioiden Tuija Ruuskan Kasviskeittiö-kirjasta (2005) (Pinaatti-fetapiiras, s. 56) ja täytteen ohje  löytyi sekalaisista leikkeistäni, ollut ilmeisesti jonkun vuoden tammikuun jossain lehdessä, koska oli tarkoitettu joulukinkun jatkojalaostukseen.

Pohja:
2 perunaa
150 g voita
1.5 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoa
2 dl spelttijauhoja
0.75 dl vettä

Täyte:
500 g kinkkua
200 g maissia
1 sipuli
1 paprika
170 g homejuustoa
50 g saksanpähkinää
3 dl kermaa
4 kananmunaa
tuoretta timjamia

Raasta perunat ja sekoita kaikki aineet rasvan kanssa ja anna levähtää hetki. Painele taikina piirasvuokaan ja paista n. 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Pilko sillä väklin täytteen aineet, rouhi pähkinät ja murustele juusto. Sekoita täytteen kaikki aineet keskenään, kaada pohjan päälle ja paista vielä n. 40 minuuttia.

4 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Minulla on ihan sama juttu, raaka-aineiden määrä on radikaalisti vähentynyt ruoanlaitossani. Juuri nuo "kaikkeamitälöytyy"-tyyppiset pläjäykset eivät enää innosta. Just pizzaankin tulee täytteeksi kunnollista mozzarellaa ja siinä se onkin.

sauvajyvänen kirjoitti...

Tämä resepti tuntui ihan kasarilta olematta sitä kuitenkaan. Muut tosin eivät olleet yhtä kriittisiä kuin minä.

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Hei, onnea sadannen postauksen johdosta:)

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiitoksia onnitteluista, minulta olisi jäänyt tasaluvut kokonaan huomaamatta :)