lauantai 26. marraskuuta 2011

Lasten booli

Nyt alkaa syntymäpäivien juhlinta olla voiton puolella. Tänään oli vielä joukko ekaluokkalaisia juhlimassa. Ohjelmassa oli tietokilpailu joka tuntui olevan lapsista hauska, tai ainakin näyttelivät hyvin uskottavasti. Kysymyksissä oli eläimiä, kasveja, juureksia, urheilua, lähiseudun tuntemusta, filosofiaa ja sen sellaista. 

Olemme olleet muutama vuosi sitten lapsen kanssa kokkikurssilla, jossa tehtiin boolia. Siitä lähtien juhlasankari on halunnut syntymäpäivilleen boolia. Tänään tein boolin näin:
 

1 l omenamehua
1½ l spriteä
0.75 l kivennäisvettä
½ sitruunaa
½ l jäisiä mansikoita

Purista sitruunasta mehu. Irrottele vähän jäisiä mansikoita. Valmista booli juuri ennen tarjoilua.

Kesällä kävimme Heurekassa ja siellä oli dinosaurusten lisäksi bon Appetit-näyttely. Tyttö otti sieltä esitteen ja pyysi jo silloin, että synttäreillä tehdään kasvisluuranko. Hienosti hän sen kokosikin!
Kukat Pirjo Koppi
Kukat Pirjo Koppi
 Ohjelmanumeroksi on myös alkanut muodostua syntymäpäiväkimppu. Olen ostanut kummallekin lapselle joka vuosi kukkakimpun tai -asetelman syntymäpäiväksi. Olen jo vuosia käyttänyt samaa floristia, Pirjo Koppi on vaan niin hyvä! Viime vuonna tytön kimpussa yllätyksenä oli lehden alla piileskelevä lintu. Tänä vuonna oli neilikkapedillä tuommoinen ötökkä. 

3 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Kuulostaa kivalta:)Täällä ihan pieni Kreikkaähky...

Nanna kirjoitti...

Ihana tuo luuranko! Siis onko meillä molemmilla ekaluokkalaiset? Jee!

sauvajyvänen kirjoitti...

Nanna, jos teillä on ekaluokkalainen, niin sitten meillä molemmilla on :D Minustakin 7 v kokosi luurangon hienosti.