torstai 24. marraskuuta 2011

Kirjanmerkki - jouluaskartelua

Pöytäliinan olen kutonut mummolleni n. 15 v sitten
Minulle on kertynyt vuosien varrella vino pino joululehtiä. Mikä sinänsä on hyvä, kun tuntuu, ettei viime vuosina niitä ole tullut ostettua niin paljoa, ne eivät vaan iske enää samalla tavalla kuin ennen. En ole ihan varma onko vika minussa vai lehdissä. Nykyään niissä on vaan samanlaisia vitivalkoisia koteja ja ruoka- ja leipomisohjeita joita en tarvitse (siitä lisää myöhemmin). Kahlaan aina osan vanhoista lehdistä tässä marras-joulukuun vaihteessa, mutta nyt alkaa lehtihylly olla siinä pisteessä että osasta on pakko luopua. Kokonaanhan sitä hamsteri ei voi tehdä, mutta osittain kylläkin. Ja koska joululomalla tulee luettua kirjoja tavallista enemmän, ajattelin yhdistää nämä kaksi puuhaa, ja tehdä jouluisia kirjanmerkkejä näin:

Leikkaa mieluisia kuvia lehdistä.
Liimaa kaksi samankokoista kuvaa niin, että kummallakin puolella on mukava kuva.
Laminoi ne laminointikoneella (tai päällystä kontaktimuovilla).
Tee reikä toiseen päähän.
Pujota reikään mieluinen nauha ja solmi se.
Ala lukea mieluista kirjaa.

Ehkä näistä kirjanmerkeistä joku voi eksyä pukinkonttiin, ja eipä haittaa vaikka olisi useampi kirja kesken yhtä aikaa, jokaiselle riittää oma kirjanmerkki.

4 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Tosi kivoja! Minä reissuilta tuon usein juuri kirjanmerkkejä tuliaisiksi, ovat litteitä ja kevyitä tuoda lentokoneessakin:)

sauvajyvänen kirjoitti...

Minäkin olen tosi tyytyväinen, ovat hauskoja. Pitää ehkä tehdä vielä lisää, lehtiä riittää edelleen. Minä myös ostan niitä usein reissuilta, tuntuvat vaan aina häviävän jonnekin.

Hiidenuhma kirjoitti...

Tosi hienoja! Kirjamerkit tuppaavat tosiaan katoamaan, joten niitä taritaan aina. Tämä on myös erinomainen askarteluvinkki vähän isommille lapsukaisille :)

sauvajyvänen kirjoitti...

On tosiaan mysteeri, mihin ne aina häviävät.

Minä en ole vielä antanut ekaluokkalaisen käyttää leikkuria, mutta saksillakin pääsee pitkälle.