![]() |
Kyyhkysalaatti, edessä vaaleaa rintalihaa |

Tänä vuonna isänpäivän menu oli seuraavanlainen:
Kyyhkysalaatti
Hirven sisäfile, uunijuurekset, lohkoperunat
Marenkinkupit, hillaa, mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa ja kermavaahtoa
Kyyhkysalaatin tein seuraavalla tavalla: kokosin kuppiin salaatinlehtiä, tomaattia, kurkkua ja ihania kotimaisia päärynöitä, joita olen löytänyt Hakaniemen torilta. Sitten paistoin huoneenlämpöiset kyyhkyn rintafileet, sydämet ja kivipiirat kuumalla valurautapannulla voissa, n. 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Nostin lihat lautaselle jäähtymään ja lorautin reilun ruokalusikallisen vaahterasiirappia pannulle sekä puoli desilitraa kuivattuja karpaloita. Annoin karpaloiden imeä nesteet ehkä minuutin ajan ja kaadoin nekin kuppiin. Sitten viipaloin lihan, laitoin salaatin päälle ja päällimmäiseksi karamellikarpalot.
![]() |
Päivänsankari oli itse poiminut hillat, vadelmat omasta pihasta |
6 kommenttia:
Kuulostipa herkulta tuo kyyhkyssalaatti! Ja hirven sisäfilettähän ei MIKÄÄN voita! No, henk. koht mielipide, mutta seison sen takana kyllä tukevasti.
Kyyhkyä ja hirveä, vau. Teillä on kyllä ylivertaiset herkut juhlaruokina.
Tuo jälkiruoka näyttää mahtavalta!
Raaka-aineita ei voi moittia tänä isänpäivänä, se on totta. Ja olin itsekin tyytyväinen tuohon salaattiin, pitää tehdä toistekin noin.
Jälkiruuasta, nimesimme marjavalikoiman keisari-hilloksi. Kun kerran mustikka-vadelma on kuningatar, mustikka-vadelma-mansikka kuningas, niin silloin mustikka-vadelma-mansikka-hilla täytyy olla KEISARI. Oli todella raikas ja hyvä jälkkäri, marenki tosin on meidän perheen vakiojälkkäri, hää"kakusta" alkaen.
ooh, mikä herkkumenu!
Riikka, samaa mieltä ;)
Lähetä kommentti