torstai 10. marraskuuta 2011

Kanakeitto

Aina ei ruuanlaitto onnistu, ei edes joka kerta. Sunnuntaina myöhään illalla uunissa yhtä aikaa oli lasagne ja Pajuniemen kana. Vuuat mahtuivat juuri ja juuri uuniin, lasagne oli siellä 40 min, ja kanaa oli tarkoitus pitää tunti. Lasagnea pois ottaessa kuinka ollakaan kanavuoka heitti kupperiskeikan ja kana nesteineen päivineen kaatui suoraan 200 asteisen uunin pohjalle. Uuni äkkiä pois päältä, kaikki lävet auki ja siivoamaan pahimpia sotkuja uunista. Ja oli selvää että uunia ei vähään aikaan pistettäisi päälle. Mitäpä sitä muuta kuin kanakeittoa voi tehdä melkein kypsästä uunikanasta. Tälläiset aineet löytyi tällä kertaa:

1 l vettä, vähän reilu ehkä
2 isoa kuutiota kanalientä
2 tl yrttisuolaa
1 paistettu/grillattu ja maustettu kana
2 porkkanaa
1 palsternakka
pala juuriselleriä
1 dl riisiä
pätkä purjoa
½ l keitettyjä papuja
kourallinen persiljaa

Pilko kana ja juurekset, laita kiehumaan kanaliemeen. Lisää riisi, ja purjo ja pavut ja keitä kypsäksi. Lisää persilja lopuksi.

7 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Luulin että jotakin tälläistä voi käydä vain mulle...ihana lukea "vertaisäksidenttejä".

Mutta tuli varmaan hyvä keitto!

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Pelastuihan lasagne kuitenkin?

sauvajyvänen kirjoitti...

Nanna: :D Tuli hyvää

Ankerias: Totta kai, sehän oli valmis siinä vaiheessa, eikä saanut itseensä edes savun makua. Oli kuulemma paras lasagne mitä olen tehnyt, ja hyvin riitti muille työmatkani ajan eiliseen saakka, minullekin riitti vähän.

Hiidenuhma kirjoitti...

Auts. Onneksi kanasta sai vielä keiton aikaiseksi. Minulle käy myös noita Nannan mainitsemia äksidenttejä usein silloin, kun olen oikein "tehokas" :S

Tuleeko tästä lasagnesta postaus? Itse tulee tehtyä lasagne aina samoilla mausteilla ja tyylillä, kiva lukea siitä, miten muut sen tekevät :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Tuo tehokkuus on niin tuttua, niin tuttua. Nyt oli tehokkuutta taustalla, kun olin tehnyt ylimääräiset 20 h töitä viikonloppuna, joten tuossa vaiheessa iltaa olo oli kuin katujyrän alle jääneellä.

En ollut ajatellut laittaa lasagnesta postausta, kun se on niin "perussettiä" kuin vain voi olla, mutta tosiaan, voisinhan sen laittaa tässä päivänä muutamana.

Nanna kirjoitti...

Joo. myös perussetit kunniaan! Aina sieltä saattaa joku löytää itselleen jonkun uuden jutun.

sauvajyvänen kirjoitti...

Hiidenuhma ja Nanna, teillä on kyllä hyvä pointti. Mutta koska lähtökohtana on ollut se, että mitä lasagnelevy-paketissa on lukenut, sitä ei ajattele että siitä kamalasti iloa olisi... tosin myönnettäköön että onhan se tekotapa siitä pikkaisen muotoutunut sen jälkeen. Kaivan keittokirjani kuvista jonkun vanhan kuvan ja laitan postauksen jossain vaiheessa.