keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Ruispuolukkapuuro

Päivä alkaa mukavasti jos aamulla saa eteensä lautasellisen yön yli hautunutta ruispuolukkapuuroa ja kylmää maitoa. Puuro on helppo ja vaivaton tehdä sillä uuni hoitaa työn yön aikana. Minä laitan puuron yleensä hautumaan isoon kulhoon nukkumaan mennessä, ja aamulla puuro on valmiina.

1½ l vettä
4 dl ruisjauhoja
3 dl puolukkasurvosta
1 dl sokeria

Vatkaa veden sekaan jauhot, puolukkasurvos ja sokeri. Anna hautua 110 asteessa 7-9 h uunissa. Syödään maidon kanssa aamulla. Puuro maistuu hyvältä myös viileänä vaikka lounaalla tai välipalalla.

9 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Ihan totta, just ajattelin, että pitäis tehdä ruispuolukkapuuroakin kun eoo ikinä tehnyt ja mumma sitä aina teki...

Nyt on kyllä aistittavissa ilmassa joku ihme "vanhanaikaasten ruokien" buumi, ainakin minulla, mielessä tosiaan pyörii just kaikki läskisoosista ruispuolukkapuurohon ja muut vellit siitä väliltä!

Teen kyllä tätä kun se onkin nuan simppeliä!

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Uuniin meni! Aamulla sitten herkuttelen. Nyt oon jo vesi kilellä. En olekaaan aikaisemmin valmistanut ruispuuroa uunissa.

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Minäkin laitan tämän tänä iltana tulemaan! Oletko karpaloista kokeillut? Meillä kun niitäkin on niin paljon:)

Hiidenuhma kirjoitti...

Huomenna myös meillä syödään ruispuolukkapuuroa :)

Nanna kirjoitti...

Wau, mikä ruispuolukkapuuroefekti!

sauvajyvänen kirjoitti...

Vau tosiaan, hauska jos niin moni innostuu tekemään tätä ihanuutta.

Nanna, minä en lapsena saanut tätä puuroa (puurokammoinen äiti), mutta 90-luvulta lähtien olen itse tehnyt ja nautiskellut. Vuosituhannen vaihteessa minulla oli minua selvästi nuorempi työkaveri, joka ymmärsi hyvän lounaan päälle :)

Ankerias ja Hiidenuhma, tykkäsittekö?

Campis, jenkeissä tein tosi usein karpaloista, siellä ei ollut puolukoita, mutta karpaloita kylläkin (olivat kyllä vähän erilaisia kuin meidän karpalot) eli varmasti onnistuu.

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Juu, hyvää oli! Söin 2 lautasellista heti aamulla.

mammukka kirjoitti...

Ruispuolukkapuuro on tosi hyvää :) Harmi, että meillä perhe ei ole samaa mieltä. Niille pitää tehdä vispipuuroa mannasuurimoista... Mutta saanpahan syödä itse enemmän, jos teen. (en kyllä ole varma onko se hyvä vai huono... :D )

sauvajyvänen kirjoitti...

Meilläkään ei muut kamalasti tykkää tästä puurosta, ja nuorimmainen ei pidä edes vispipuurosta, mikä on muun perheen herkkua.