sunnuntai 4. elokuuta 2013

Kvinoaa, kesäkurpitsaa ja sipulia


Kun karnivorit ovat poissa niin herbivorit hyppivät pöydällä, niinhän se vanha suomalainen sananjalka toteaa. 

Löysin River Cottage Veg Everyday -kirjasta mukavankuuloisen ja ennen kaikkea helpon ja nopean ohjeen. Tein ohjeen puolikkaana, mutta laitan tähän sen sellaisena kuin se oli kirjassa, neljälle sopivana.

200 g kvinoaa
voita/öljyä
800 g kesäkurpitsaa
3 sipulia
muutama oksa timjamia
3 valkosipulin kynttä
kourallinen sileälehtistä persiljaa
sitruunamehua
50 g pinjansiemeniä paahdettuna (apua, unohdin tämän)
suolaa ja pippuria

Huuhtele kvinoa, ja keitä se pussin ohjeen mukaan. Minulla oli nyt sellaista, johon tuli 1 osa kvinoaa, 2 osaa vettä, haudutus n. vartti. Valuta kvinoasta vedet pois. Sillä välin leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi, kuori ja pilko sipulit ja paista niitä voi-öljyseoksessa kunnes sipulit ovat ihan pehmeitä ja kesäkurpitsat alkavat saada väriä pintaan (meni ehkä aavistuksen toisinpäin...). Lisää loppuvaiheessa pilkotut valkosipulit ja paista vielä joku minuutti. Sekoita valutettu kvinoa, kasvikset ja pilkottu persilja keskenään, purista sekaan maun mukaan sitruunamehua jas rouhi suolaa ja pippuria sopivasti. Paahda pinjansiemenet ja kaada päälle, minä vaan jotenkin unohdin koko siemenet. Hyvää, suorastaan tosi hyvää.

Ruuan lisäksi söin samasta kirjasta otetun ohjeen mukaista kyssäkaali"carpacciota". Siinä oli yksinkertaisesti kyssäkaalia, kovaa vuohenjuustuustoa (Kolatun Waldemar), timjamia, merisuolaa, pippuria, sitruunamehua ja öljyä. Suosittelen.


2 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Oho! Eilen tein melkolailla samanlaisen kesäkurpitsa-quinoa-hässäkän! Oli kyllä maistuvaista, joten lähitulevaisuudessa raportti tulossa minunkin blogiini.

sauvajyvänen kirjoitti...

Hih, hauska sattuma. Vaikka taitaa vähän kaikilla olla samat raaka-aineet nyt käytössä, eli sinänsä ei ihme että kaikki tekee samanlaisia ruokia. Pitääkin tulla katsomaan sinun versio ruuasta.