sunnuntai 18. elokuuta 2013

Broilerinkoipea haudutuspadassa


Kerrankin pataohje, joka on ihan mahdollista toistaa. Eli yhtenä komponenttina ei ole lientä, joka on aina erilainen. Crock pot-haudutuspadassa on niin kiva tehdä ruokaa: se on vaivatonta ja ennen kaikkea niiin hyvää. Laitoin padan päälle juuri ennen nukkumaanmenoa, ja esikoinen sammutti sen aamulla herättyään. Ja kun aamulla maistoimme lientä, nyökkäilimme kumpikin hymyssäsuin, kun se oli vaan niin hyvää.

Sanomattakin on selvää, että jokainen käyttää juuri sellaista lihaa kuin haluaa; broileria, kukonpoikaa, kanaa, mitä nyt kukin tapaa käyttää. Kasvikset hain palstalta, ja tänä vuonna ei tarvitse ohjeeseen kirjoittaa että pieniä porkkanoita tai pieniä palsternakkoja :D

voita/öljyä
6-8 broilerin koipea
vahvaa curry-jauhetta
viherpippuria
suolaa
4 sipulia
4 porkkanaa
2 isoa palsternakkaa
1 dl soijaa
½ dl ketjap manis-kastiketta
1 dl makeaa omenaviinia
n. 1 l vettä
timjamia

Ruskista koivet voissa/öljyssä. Mausta ne haluamallasi tavalla, minä suosin kanalle currya ja viherpippuria. Suolaa maun mukaan, sitä ei tarvitse olla paljoa sillä soijakastikkeessakin on suolaa. Siirrä koivet haudutuspataan. Kuori ja pilko sipulit reiluiksi paloiksi, pese ja pilko porkkanat ja palsternakat. Ruskista niitä hetki pannulla ja siirrä nekin pataan. Laita pannulle vettä ja raaputa kaikki maut talteen. Lisää se, soijakastikkeet ja omenaviini pataan, ja lisää tarvittaessa vettä niin että kaikki peittyy.. Lisää vielä muutama oksa timjamia. Anna hautua asetuksella low n. 7 tuntia tai mikä sopiikaan aikatauluun.

Minä tein tämän siis yön yli. Seuraavana päivänä oli ruoka valmista, piti vaan keittää lisukkeeksi ohraa tai riisiä. Lientä voi ottaa myös kattilaan, suurustaa sen jauhoilla ja lisätä liha ja kasvikset sinne, ja halutessa maustaa vielä kermalla tai jollain muulla. Loput lihoista ja kasviksista voi pakastaa pelastamaan arjen kiireitä. Ja ylimääräinen liemi on loistava pohja hyvälle keitolle tai kastikkeelle.

Ei kommentteja: