maanantai 5. elokuuta 2013

Kesäpasta bottargalla


Minä tein talvella bottargaa eli suolakuivattua mätiä mateen mädistä. Tällä kertaa käytin sitä pastan mausteena,  johon se sopikin todella hyvin. Bottarga on hyvin suolaista, enkä lisännyt kasvisten joukkoon suolaa ollenkaan, ja hyvä niin.

Tähän ruokaan ei ole mitään oikeaa reseptiä, vaan voi käyttää mitä tahansa vihanneksia mitä onkaan ja minkä verran haluaa. Minulla oli tällä kertaa

öljyä
sipulia
kyssäkaalia
paprikaa
kesäkurpitsaa
punaisia pikkutomaatteja
oranssi tomaatti
valkosipulia
pienilehtistä basilikaa
bottargaa pieniksi leikattuna

keitettyä pastaa

Silppua kasvikset halutun kokoisiksi ja muotoisiksi. Laita ne pannulle kypsymisjärjestyksessä, minä laitoin tuossa järjestyksessä mitä kirjoitinkin. Keitä samalla pasta sopivaksi. Valuta pasta ja sekoita kasvikset joukkoon, lisää reilusti silputtua basilikaa. Ripottele päälle parmesania haluttaessa ja lopuksi sopivasti raastettua tai pilkottua bottargaa. Kesäistä ja kalaista ilman kalaa. Hyvää!


2 kommenttia:

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Voin kuvitella että hyvää oli!

sauvajyvänen kirjoitti...

Jep :) Seuraavana päivänä tein lapsille paistettua jauhelihaa ja kasviksia samalla tapaa. Hyvää oli sekin.