tiistai 10. heinäkuuta 2012

Lehtikaali-mustikka-smoothie

Lehtikaali sopii todella hyvin smoothiehin, siitä tulee kiva metsäinen maku niihin. Väri häviää enemmän kuin pinaatista, maistuu vain paljon paremmalta, ainakin kun käyttää pieniä nuoria lehtiä.

Tänään yhdistin lehtikaalin mustikkaan. Annos on sopiva yhdelle:

1 dl jäisiä mustikoita
iso kourallinen lehtikaalia (varret poistettuna)
1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl maitoa

Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Hyvä aamun aloitus.

5 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Oho, kuulostaa jännältä, lehtikaali smoothiessa. :) Hieman sillä silmällä katselin lehtikaaliani viime viikonloppuna. Ehkä nappaankin siitä muutaman lehden seuraavaksi ja kokeilen.

sauvajyvänen kirjoitti...

Hyvin voi napsia lehtiä. Se kasvaa kuitenkin pitkälle syksyyn ja tekee uusia lehtiä melkein pakkasiin saakka. Jos tykkää smoothieista, kannattaa kokeilla, oli nimittäin ehkä paras smoothie minkä olen tehnyt.

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Kutkuttavan jännittävä yhdistelmä! Meillä on lehtikaalta vihanneslokerossa, mutta ei taida juurikaan nuorta lehteä olla. Jos olisi mustikoita vielä pakkasessa, tekisin tätä oitis!

sauvajyvänen kirjoitti...

Ei sen nuorta lehteä tarvitse olla, hyvin käy tumma isokin lehti. Minulla vaan nuo harvennettavat sattuivat olemaan aika pieniä ja nuoria.

Ruokasurffausta - Anna kirjoitti...

Tätä voisikin kokeilla. Olen miettinyt missä muodossa saisin lehtikaalia alas kun maku ei muuten oikein miellytä :) Smootheihin se on helppo naamioida ja saada terveyshyödyt. Käy :)