maanantai 16. heinäkuuta 2012

Anjoviskastike vihanneksille


Tämäkin houkutteleva resepti löytyy sekä River Cottage Everyday että Original Cookbook -kirjoista. Hain tänään kaikkea mahdollista palstalta, myös ensimmäisen(!) kesäkurpitsan. Sitten tein kastikkeen ja nautin tuoreista vihanneksista ja juureksista.

50 g anjovisfileitä
1.5 dl öljyä (minulla rypsi)
1 valkosipulinkynsi (ohjeessa 2)
timjamin oksasta lehdet
pari basilikan lehteä
½ chiliä pilkottuna
1 tl sinappia
2 tl viinietikkaa
vähän pippuria

Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Ohjeen mukaan säilyy hyvin jääkaapissa ainakin pari viikkoa, öljy tosi erottuu nopeasti, mutta sen voi sekoittaa uudestaan joukkoon.

Dippaa kstikkeeseen kauden vihanneksia ja juureksia, minulla oli nyt

salaattia
lehtikaalia
herneenpalkoja
hopeasipulia
punajuuria
kesäkurpitsa
pari palsternakkaa
eri värisiä porkkanoita

Kastike oli hyvää, vaikkakin ihan erilaista mihin olen tottunut. Ehkä ensi kerralla teen kuitenkin kermaviilipohjaisen kastikkeen.

3 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Erikoiselta kuulostaa minustakin, mutta tuo kirja, se kyllä kuulostaa joka kerta kiinnostavammalta, kun siitä postaat! Pitänee piipahtaa Amazonilla minunkin :)

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Tämä on niin jännä ohje, että pitää ehdottomasti kokeilla kyllä.

sauvajyvänen kirjoitti...

Suosittelen tosissani sitä River Cottage Everyday. Siinä on enemmän reseptejä kuin Original Cookbookissa, kummassakin suunnilleen kaikki mitä voisi tehdä. Myös tuo Veg Everyday on kovassa käytössä, siitäkin voisi kokota suunnilleen kaikki.

Ankerias, hyvää se oli. Ja tuo anjoviskastike sopi tosi hyvin nopean öljyisen perunasalaatin joukkoon, ja olisi ollut hyvää leivälläkin ja varmaan vaikka missä.