maanantai 9. heinäkuuta 2012

Kyyhkyä yrttivoissa paistettuna



Vielä löytyi pakastimesta viimevuotisia kyyhkyjä. Otin niistä rintafileet irti, ja keitin rangoista tehdystä liemestä kastikkeen. Juureksia en muistanut kaupasta ostaa, eikä omia ole vielä niin, että niistä olisi liemeen laitettavaksi, joten nyt tuli vähän lihaisempi liemi.

4 kyyhkyä
4 kivipiiraa
hanhilientä (vesi käy yhtä hyvin)
1 sipuli
pala juuriselleriä
persiljan varsia
laakerinlehti
loraus kermaa
vehnäjauhoa

4 kyyhkynsydäntä
3 timjamin oksaa
1 pieni rosmariinin oksa
1 pieni ranskalaisen rakuunan oksa (ihana aniksen maku)
reilusti voita
suolaa

Irroita rintafileet kyyhkyistä, jätä sivuun odottamaan. Keitä rankoja ja kivipiiroja vedessä/hanhiliemessa reilu puoli tuntia tai kauemmin (kivipiirat kaipaisivat vähän pidemmän ajan). Kuori vaahto alussa. Siivilöi liemi, ja keitä kasaan niin, että sitä jää jäljelle pari desiä. Lisää loraus kermaa, ja suurusta haluttaessa vehnäjauholla.

Sulata voi valurautapannulla. Lisää yrtit pannulle ja kääntele niitä voissa. Lisää lämpöä vähän ja ruskista kyyhkyn rintapaloja nelisen minuuttia kummaltakin puolelta, paista samalla sydämet ja kivipiirat. Syötiin kastikkeen ja uusien perunoiden kanssa. Rintafileet kannattaa nuijia ohuemmiksi, se mureuttaa lihaa samalla.


Ei kommentteja: