tiistai 17. heinäkuuta 2012

Kääretorttu

Kääretorttu on niitä perusjuttuja, jonka varmaan kaikki osaa tehdä. Ja silti joskus ei mene leipomiset ihan putkeen, vaikka kuinka osaisi. Nyt oli jotain hassua paistamisessa, liikaa täytettä jne. mutta maku oli todellakin kohdillaan. Kuten sisko sanoi, että tärkeintä on se miltä maistuu, ei se miltä näyttää :)  Tuli siis vähän levähtänyt kääretorttu, mutta hyvä silti.

Punaiset viinimarjat ovat kypsyneet oman pihan puskassa, ja kävin keräämässä sieltä vajaan litran niitä (vähempikin marjoja olisi riittänyt, tai koko täytettä ei olisi ollut pakko tunkea väliin). Yleensä käytän rahkaa täytteessa, mutta nyt sitä ei ollut, sen sijaan oli mascarpone-juustoa. Täyte oli hyvää, mutta ehkä se pysyy paremmin koossa silloin kun juuston sijaan on rahkaa, tai sitten vaan marjat olivat niin mehukkaita tällä kertaa.

4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
1 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta (yleensä en laita, enkä laita seuraavalla kerralla)

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, niin ettei enää näy ollenkaan isoja ilmakuplia. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe joukkoon, sekoita varovasti. Levitä taikina tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia. Sillä välin valmista täyte

7 dl punaisia viinimarjoja
2 dl kermaa
200 g mascarpone-juustoa (tai prk rahkaa)
½-1 dl sokeria

Survo viinimarjat vähän huolimattomasti. Vatkaa kerma vaahdoksi, vatkaa joukkoon juusto (tai rahka) ja sokeri hyvin, lopuksi sekoita myös marjat joukkoon.

Kun kääretorttulevy on paistunut, kaada se voipaperille, jonka päälle on siroteltu sokeria. Vedä leivinpaperi varovasti irti, anna jäähtyä hetki. Levitä täyte levylle. Jos sitä on liikaa, ei kannata laittaa ihan kaikkea. Kääri nätiksi rullaksi (tai sitten vähemmän nätiksi), kääri voipaperiin ja rutista päät niin, että saat pyöreän kääretortun (tai sinne päin). Anna tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.


2 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Mascarponea kääretorttuun! Miksen ole koskaan tuota hoksannut? Pitää kyllä kokeilla :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Se on kyllä hyvää, vaikka pidän kyllä rahkasta vielä enemmän punaviinimarjan kanssa.