sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Lehtikaali-sipuli-pitsa

Tänän tein iltapalaksi lehtikaalipitsaa. Idean otin River Cottage Veg Everyday -kirjasta, mutta ihan tarkasti en ohjetta lukenut. Tein tavallisen sämpylätaikinan, josta otin osan pitsaa varten. Kaulin ohuen pohjan pellille ja valmistin täytteen sillä aikaa:

öljyä paistamiseen
3 pientä sipulia palstalta (niitä harvennussipuleita)
1 valkosipulin kynsi (pieni, omasta valkosipulista)
pari kourallista lehtikaalia
vähän suolaa ja pippuria
n. 75 g cheddar-juustoa (Kolatun Waldemaria)

Viipaloi sipuli renkaiksi, anna hautua öljytilkassa muutama minuutti, lisää pilkottu valkosipuli. Pilko kaali muutaman sentin kokoisiksi palasiksi ja hauduta niitä sipuleiden kanssa muutama minuutti pannulla. Kaada täyte pohjan päälle, raasta juustoa päälle. Hyvä, suorastaan paras iltapala kiinalaisen keltaisen teen kanssa. Ja Waldemar on ihan parasta pitsa-juustoa.

2 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Sä voisit tehdä jonkun 100+1 tapaa käyttää lehtikaalia opuksen. :)

Nappasin nyt mukaan muutaman lehtikaalin lehden, katsotaan, mitä niistä keksin. Tai siis mihin sun resepteistä tartun ensiksi.

sauvajyvänen kirjoitti...

Se vaan on niin hyvää. Ja tällä hetkellä lähes ainoita, mitä kasvimaalta saa, sipulien ja salaatin lisäksi. Lehtikaali-smoothieta olen juonut joka aamu, alkaa olla melkoinen määrä marjoja kokeiltu sen kanssa. Kaikki ovat olleet hyviä, mutta mustikka on parasta.