lauantai 28. huhtikuuta 2012

Yrttejä multaanKävimme tänään puutarhalla. Taisi olla aika suosittu päivä, siellä oli yksi jos toinenkin. Piti ostaa vähän yrttejä, multaa, kanankakkaa, tukikeppejä ja sen sellaista. Minä olen vuosia kasvattanut suurimman osan yrteistä parvekelaatikoissa. Minulla on monta parvekelaatikkoa, joista ehkä yhden laitan orvokeille, ja lopuissa kasvaa yrttejä. Syksyllä käännän laatikut nurin perin maahan, ja hyvänä lumisena talvena moni niistä talvehtii, tänä vuonna talvehti ainakin oregano, timjami, sitruunamelissa ja ruohosipuli. 

Ostin tänään uusia yrttejä, sellaisia mitä vähemmän kuluu ja istutin ne laatikoihin. Ranskalaista rakuunaa aniksenmakuista viinaa varten, muutamaa erilaista basilikaa salaatteja varten, timjamia ruokaa varten, sitruunamelissaa koristeeksi ja salaatteihin jne. En muista että olisin yleensä ihan näin aikaisin siirtänyt yrttejä ulos, mutta ajattelin olla rohkea nyt.

Sisällä olen laittanut isoon ruukkuun ja altakasteluruukkuihin viittä erilaista basilikaa ja sitten vielä meiramia ja oreganoa. Jos basilikat menestyvät hyvin, niiden kanssa voin olla pulassa, se nimittäin ei ole ollut erityinen lempiyrttini. Jos tänä vuonna vaikka innostuisi peston tekoon, sinnehän se häviää.Näitä hentoja alkuja en vielä uskaltanut viedä ulos, vaikka jos tälläiset ilmat jatkuvat niin pian senkin voi tehdä.

Oregano ja meirami

Kahdenlaista basilikaa

Kummini toi useampi vuosi sitten sinivuokkoja syntymäpäiväkukiksiEi kommentteja: