perjantai 27. huhtikuuta 2012

Puutarhavaatetusta


Turhamaista tai ei, kivat puutarhavälineet ja -vaatteet piristävät mieltä. Minä näin Nordiska Trädgådar 2012-messuilla Garden Girlin myyntipisteen, ja ruuhkasta huolimatta oli ihan pakko pysähtyä ostoksille. Minä ihastuin essuun, joka tuntui todella käytännölliseltä. Siinä on taskuja ja lenksuja kaikelle tarpeelliselle, oma pussi myös kännykälle. Essu peittää mukavasti normaalin puutarhavaatetuksen eli risat verkkarit ja kulahtaneen T-paidan (ei siis tietenkään minulla, vaan muilla). Kukallinen lierihattu sopii paremmin essun kanssa yhteen kuin jonkun maan armeijan ylijäämävarastosta parilla eurolla hankittu lierihattu (tämä ON turhamaista, sen tiedostan). Ostin ekaluokkalaiselle vaaleanpunaisen huivin, ja hän ei ole muuta käyttänytkään sen jälkeen, ja on kuulemma saanut paljon positiivista huomiota siitä kavereiltaan. Äidillä pitää tietysti olla melkein samanlainen huivi, samaa kangasta essun ja hanskojen kanssa.

Minä en pidä hanskoista. Haluan tuntea mullan ja maan ja kasvun sormissani, eikä se, että kädet ja kynnenaluset ovat mustat muutaman kuukauden vuodesta ole kamalasti haitannut. Joskus kuitenkin on tilanne, että on suotavaa, etteivät kädet ole ihan kamalassa kunnossa, joten sitä varten minulla on muutamat hanskat odottamassa. Ja nyt on sievät hanskat kaapissa. Saapahan nokkosten keräämiseen vauhtia, kun ei tarvitse varoa kämmenselkiään. Mutta se, mihin olen oikeasti todella tyytyväinen, ovat nuo Ruusu-hanskat pitkällä varrella. Kun kitkee heiniä karviaisten alta tai siistii ruusupuskaa, ovat kädet ja käsivarret ihan raapaleilla niin, että työkaverit ovat kyselleet joka vuosi että onko meillä kissa. No ei ole edelleenkään, joten josko kyselyt loppuvat näiden hanskojen myötä.

Laukkua ei ollut enää saatavilla, mutta ei paljoa tarvinnut miettiä kun tulin siihen tulokseen että sitä TARVITSEN ihan oikeasti: miten muuten saan helposti kaikki tärkeät tavarat kulkemaan mökin ja kaupungin tai kodin ja palstan väliä. Garden girliä myy Suomessa Secret Garden. Tilasin sieltä laukun, ja nyt olen tyytyväinen tavaroihini. Ehkä joku syntymäpäivälahjakin tuli tilattua, mutta siitä lisää myöhemmin.

3 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Kauniita puutarhavarusteita:) Tuollainen laukku on varmasti käytännöllinenkin, kun sinun pitää kuljettaa välineitä edestakaisin.

Tusla kirjoitti...

Ihanuuksia! Hypistelin tuossa juuri mennä viikolla myös uusia hanskoja. Mutta taidan eka kaivella nuo vanhat esiin ja käyttää ne loppuun. Tuo kassin on ihastuttava.En vain tiedä, millä perustelisin sen itselleni.

Takapihalle hinoitsisin sit Kekkilän parveke-settiä. Mutta on aika suolaisen hintainen hökötys...

sauvajyvänen kirjoitti...

Minulla oli (mielestäni) hyvät perustelut kassille, sillä vain pieni osa viljelyksistä on omalla pihalla :D

Minäkin olen ihastellut niitä Kekkilän settejä, ihan mielettömän hyviä ja toimivia systeemejä. Mutta hinta tosiaan on sellainen niissä(kin) että se rajoittaa hankintoja. Haluaisin vielä pari viljelylaatikkoa pihaan, mutta niidenkin hinnat ovat nousseet uusiin sfääreihin. Kiva että kaikenlainen viljely on suosittua, mutta tässä taitaa näkyä sitten se kääntöpuoli.