sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Sitruunainen lammaspata

Ostin perjantaina hyvää lampaan patalihaa Hakaniemen hallista. Ostin tällä kertaa vain yhdelle aterialle lihaa, vaikka jälkikäteen ajatelen olisi kannattanut ostaa enemmän, sillä ruuasta tuli niin hyvää. Onneksi jatkojalostus on helppoa.
 
voita
600 g lammasta
2 punasipulia
1 valkosipulin kynsi
1 palsternakka
½ sitruunan mehu
1 rkl hunajaa
timjamia, meiramia, mustapippuria
1 tl yrttisuolaa
2-3 dl vettä
tuoretta oreganoa ja timjamia

Leikkaa liha reiluiksi paloiksi, ruskista ne voissa. Pilko kasvikset joukkoon, mausta sitruunan mehulla, hunajalla ja yrteillä. Lisää vettä niin, että lihat peittyvät. Hauduta 125 astetta 3 tuntia. Syötiin riisin ja herneenversojen kanssa. Samalla vaivalla olisi tullut isompikin annos, vähän harmittaa ettei tullut tehtyä isoa pataa. Lientä ja riisiä jäi sen verran, että huomenna aion paistaa lampaan jauhelihaa, ja tehdä keiton liemestä, riisistä ja jauhelihasta. Ehkä keitän vähän porkkanaakin mukaan.

Ei kommentteja: