maanantai 16. huhtikuuta 2012

Jauhelihapihvit hirvestä

Tämäkin resepti on River Cottage Everyday-kirjasta vähän muunneltuna. Oli pakko kokeilla, kun sain uuden laakeripuun :) Salvian (4 lehteä) jätin pois, kun sitä ei ollut. Ohjeessa pihvit tarjottiin leivän ja paistettujen päärynöiden kanssa, mutta eihän minulla päärynöitäkään ollut, joten syötiin perunoiden kanssa.

½ tl katajanmarjoja
3 laakerinlehteä
1 tl kokonaisia valkopippureita
1-2 tl yrttisuolaa
750 g hirven jauhelihaa
250 g porsaan jauhelihaa
1 tl valkoviinietikkaa (ohjeessa valkoviiniä)

öljyä tai voita paistamiseen

Murskaa kaikki mausteet morttelissa hienoksi. Laakerinlehtiä kannattaa pilkkoa pienemmäksi ennen mortteliin laittamista. Sekoita kaikki mausteet ja lihat keskenään, anna maustua tunnin verran. Muotoile lihasta n. 2 cm paksuja pihvejä, ja paista kypsäksi 4-5 minuuttia kummaltakin puolelta.

2 kommenttia:

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Silloin kun minä olin pikkuisempi tyttö, niin meillä oli aina hirvenlihaa. Eri muodoissaan. Aloin jo kyllästyä siihen ja ihastelin muissa kodeissa saatuja tavallisia jauhelihapihvejä. Vaan niin muuttuu mieli ja nyt maistuisi hirvenliha useamminkin. Onneksi Armastuksen veli toimittaa meille joskus hirveä, ja siitä tehdään juhlaherkut! Nam!

sauvajyvänen kirjoitti...

Minäkin muistan lapsuudesta, ettei meillä tainnut juurikaan muuta punaista lihaa olla kuin hirveä. Silloin oli hirvilupia ihan eri tavalla kuin nykyisin, ja sitä lihaa tuli paljon enemmän. Minä tosin aina olen aina tykännyt hirvenlihasta eniten, myös lapsena.