Tämä resepti äidin kehittelemä. Kun olimme lapsia, emme tykänneet tavallisesta pashasta, ja niin äiti alkoi tehdä pashaa tavalla, joka maistui meille lapsillekin. Pois jäi voi, korintit, sukaatit ja pähkinät, ja tilalle tuli tämä maailman paras ja raikkain keväinen jälkiruoka, pasha mökin tapaan (perhekielessä sana "mökin" on korvattu mökin virallisella nimellä. Siellähän me kaikki pääsiäiset vietettiin ja äiti teki pashan aina kukkapurkissa). Nykyisin tämä pasha on omien lasten suurta herkkua, koko perhe odottaa aina että tulisi jo pääsiäinen jotta saisi pashaa mökin tapaan. Kun ekaluokkalainen näki taas nuo perinteiset appelsiinimarmeladi-koristeet, hän alkui hihkua riemusta että saadaan taas sitä herkkua ja äiti saanhan minä koristella saanhan. Ja saihan hän.
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g maitorahkaa
1 keltuainen
1 tlk ananasmurskaa valutettuna
½-1 sitruunan mehu
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokerit, rahka, keltuainen, ananas ja sitruunanmehu. Valuta muotissa, esim. siivilässä 1 vrk jääkaapissa. Koristellaan, syödään ja nautitaan keväästä.
2 kommenttia:
Hienon näköinen:) Postia muuten tuli toivon mukaan, sössin jotenkin lähettämisen kanssa.
Hyvääkin on! Tuli posti, ja vastasinkin jo.
Lähetä kommentti