lauantai 19. marraskuuta 2011

Piparminttujuustokakku


Tämä on minusta mukavan raikas talvinen juustokakku. Jos nyt juustokakusta voi sanoa raikas... Piparminttu-uute ei ole täällä ihan samanlaista kuin mihin totuin jenkeissä, mutta ihan hyvää tulee näinkin. Kakun voi koristella murskatuilla piparminttutangoilla jos haluaa. Tästä tulee 3-vuotiaan synttärikakku kunhan jäähtyy ja tasaantuu riittävästi, ehkä myöhemmissä kuvissa kakku voi vilahtaa kynttilöidenkin kanssa (vaihoin jo kuvan).


Pohja:
3 dl keksimuruja Domino-keksimuruja
50 g sulatettua voita

Täyte:
600g tuorejuustoa
250 g rahkaa
200 g creme fraichea
1 dl sokeria
3 munaa
1 rkl vaniljauutetta
1 rkl piparminttuöljyä
1 dl murskattuja piparminttutankoja 

Sekoita pohjan aineet, laita irtopohjavuokaan ja paista 10 min 175 asteessa. Sekoita sillä välin täytteen aineet hyvin keskenään ja kaada pohjan päälle. Paista 45 minuuttia, sammuta uuni ja anna olla uunissa vähintään tunnin verran. Jäähdytä lisää pöydällä, ja laita jääkaappiin yön yli.

2 kommenttia:

Hiidenuhma kirjoitti...

Kuulostaa namilta! Juustokakut ovat superhyviä :)

Paistoitko kakun vesihauteessa?

sauvajyvänen kirjoitti...

En paista juustokakkuja koskaan vesihauteessa. Jenkeissä opin tekemään kakut näin, ja sillä linjalla ollaan edelleenkin.