lauantai 12. marraskuuta 2011

Lasagne

Tämä vuoka mahtuu hyvin Teeman kapean vuuan kanssa uuniin
Lasagne on meillä hyvää hätävararuokaa, sillä sen voi tehdä etukäteen ja pakastaa. Perheelle ei kelpaa einekset, mutta joskus on pakko saada ruoka nopeasti, joten lasagne on yksi meidän "vararuuista". Tai joskus sitä vaan tulee syötyä muutama päivä perätysten.

Jauhelihakastike:
600 g jauhelihaa
2 sipulia
500 g tomaattimurskaa
500 g paseerattua tomaattia
1-2 porkkanaa raastettuna
1 palsternakka raastettuna
mustapippuria, valkopippuria, paprikajauhetta
oreganoa, timjamia, basilikaa

Juustokastike:
50 g voita
1 dl jauhoja
1 l maitoa
mustapippuria
muskottipähkinää raastettuna
300 g juustoraastetta
100 g parmesaania

n. 15-20 lasagnelevyä, tai jotain sinne päin.

Tee jauhelihakastike normaalisti ja anna hautua sillä aikaa kun teet juustokastikkeen. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot. Lisää maitoa pikkuhiljaa, vatkaa niin ettei tule paakkuja. Keitä muutama minuutti ja lisää juustot, anna sulaa. Laita vuokaan alimmaksi juustokastiketta, päälle lasagnelevyjä. Sitten kerros jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja taas lasagnelevyt, jatka niin monta kerrosta että kaikki tulee käytettyä. Jätä kastikkeet päällimmäiseksi. Paista 200 °C n. 40. Lasagne kannattaa peittää lopussa foliolla ettei pinta ruskistu liikaa.

5 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Minäkin teen lasagnea yleensä tupla-annoksen, toisen paistan heti, toisen pakastan koottuna mutta paistamatta. Kunhan vaan muistaa ottaa sen sulamaan, siitä saa sitten toisella kertaa hyvää ruokaa nopeasti. Ja olen minä kohmeisenkin paistanut. Kastikkeita laitan vähän reilummin säästövuokaan, koska levyt imaisevat kastikkeita runsaasti ennen jäätymistään. Ja sen pakastettavan teen kertakäyttöiseen foliovuokaan, ettei mikään hyvä vuoka ole turhaan pakkasessa varattuna pitkään.

Hiidenuhma kirjoitti...

Tuota palsternakkaa en ole käyttänyt jauheliahkasttikkeessa, erinomainen idea!

Meillä on sama juttu kuin teilläkin: lapsille ei valmisruoka kelpaa. Oikeastaan se onkin hyvä juttu, kun ymmätävät kunnon ruoan ja valmisruoan laadullisen eron ainakin makutasolla. Minäkin pakastan lasagnea vararuoaksi, mutta Campasimpukan käyttämä paistamaton, mutta kertisvuokaan koottu lasagne on loistoidea!

sauvajyvänen kirjoitti...

Minäkin mietin, että ensi kerralla voisi tehdä noin kuten Campis tekee. Tai ainakin sitten kun pakastimessa on tilaa...

Tämänhän olisi näköjään voinut heittää Uuden Mustan juureshaasteeseen palsternakkaviikolla, mutta jos en kumminkaan ;)

Nanna kirjoitti...

No niin, täällähän tämä herkullisen näköinen lasagne jo ootteli. Minäkin tapaan laittaa blogneeseenkin palsternakkaa, jos olen muistanut ostaa... Ja vaikka tämä perusstti olikin niin heti taas tuli uutta esim tuo Campiksen pakastamattomana pakastus.

Omaan lasagneeni kuuluu ehdottomasti myös valkosipuli ja tomaateista käytän murskaa ja pyrettä.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minä olen palsternakka-fani, joten minulla on melkein aina sitä. Ja raastetta pakastimessa sitä varten, jos joskus unohtaa ostaa. Minäkin joskus laitan pyrettä, viime aikoina se on jostain syystä jäänyt.