Voileipägrillillä saa hyvän iltapalan nopeasti. Kuvan leivissä on välissä sitä mitä kaapista löytyy, eli toisessa metukkaa ja Toholammin itkevää mustaleimaa (Valion) ja toisessa Sain Aguria ja raastettua kotimaista päärynää. Hyviä kumpainenkin, jostain kumman syystä mieleen tulee Ruokablogi Pallolaajennus.
keskiviikko 30. marraskuuta 2011
maanantai 28. marraskuuta 2011
Hirvipata gulassimaisesti
Tämä pata ei ole mitään oikeaoppista gulassia (jos sellaista onkaan), jäipähän vaan paprikoita synttäreiltä, tomaatteja oli menossa huonoksi ja pekonia sekä kyyhkylientä oli ylenmäärin (voiko niin olla?). Sopiva pataliha hirveä oli sulanut, ja tälläistä syntyi:
100 g pekonia
850 g patalihaa (hirveä tai mitä nyt sattuu olemaan)
mustapippuria
1 tl savustettua ja kuivattua Aji christalia
3 tl unkarilaista paprikajauhetta (savustettua ja tavallista)
3 tl unkarilaista paprikajauhetta (savustettua ja tavallista)
3 sipulia
1 valkosipulin kynsi
2 dl lihalientä (tai kyyhkylientä kuten nyt oli)
2 dl vettä
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
3 tomaattia
1 rkl tomaattipyrettä
suolaa
Paista lihat parissa erässä pekonin kanssa, lisää lihalle mausteet ja siirrä pataan. Pyöräytä lohkotut sipulit pannulla, siirrä pataan ja huuhtele paistinpannu vedellä. Kaada vesi ja liemi pataan ja anna hautua vajaan tunnin verran. Pilko paprikat ja tomaatit ja lisää pataan tomaattipyreen kanssa. Anna hautua vielä vähintään reilu puoli tuntia, tarkista maku.
Kun lihat on syöty padasta, syntyy hyvä jauhelihakeitto lisäämällä loppupataan paistettua jauhelihaa, porkkanaa, palsternakkaa, vettä ja joko riisiä tai perunaa.
Kun lihat on syöty padasta, syntyy hyvä jauhelihakeitto lisäämällä loppupataan paistettua jauhelihaa, porkkanaa, palsternakkaa, vettä ja joko riisiä tai perunaa.
sunnuntai 27. marraskuuta 2011
Julia Childin ranskalainen naurispata - Uuden Mustan ruokahaaste
Uusi Musta-blogin ihana juureskuukausi lähestyy loppuaan, ja on viimeisen haasteen aika. Tällä kertaa juureksena on nauris, tuo juures joka on pitänyt suomalaiset hengissä ammoisina aikoina. Ajattelin ensin tehdä ihanasta Native American wild game and fish and wild foods-keittokirjastani jonkun naurisruuan, mutta ainoa naurisresepti joka kirjassani oli, oli uuninauriit suolan ja pippurin kanssa. Eksotiikka ehkä vähän turhan lähellä. Niinpä sitten kaivoin esiin Julia Childin Ranskalaisen keittiön salaisuudet-kirjan, josta valitsin Naurispadan ohjeen. Pekonin osalta muutin ohjetta (Pajuniemen pekonia ei todellakaan tarvitse ryöpätä) ja lihaliemen sijaan minulla oli kyyhkylientä, sipulin määrääkin vähensin ehkä hieman. Salviaa olisi tullut reseptiin myös, mutta sitä minulla ei ollut, mitä nyt yrttisuolassa sitä on aavistus.
1 kg nauriita kuorittuja ja lohkottuna
100 g pekonia
1 rkl voita
1 sipuli
1 kg nauriita kuorittuja ja lohkottuna
100 g pekonia
1 rkl voita
1 sipuli
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl kyyhkylientä
ripaus fariinisokeria
yrttisuolaa
valkopippuria
persiljaa
Ryöppää nauriita viitisen minuuttia suolatussa vedessä. Paista pekonia voissa muutama minuutti, lisää silputtu sipuli ja anna hautua kannen alla viitisen minuuttia. Lisää jauhot, anna paistua muutama minuutti lisää. Lisää liemi ja halutut mausteet. Anna kiehahtaa ja lisää nauriit. Keitä nauriita kannen alla n. 30 minuuttia kunnes kypsiä. Sirottele persiljaa päälle ja tarjoile.
2 dl kyyhkylientä
ripaus fariinisokeria
yrttisuolaa
valkopippuria
persiljaa
Ryöppää nauriita viitisen minuuttia suolatussa vedessä. Paista pekonia voissa muutama minuutti, lisää silputtu sipuli ja anna hautua kannen alla viitisen minuuttia. Lisää jauhot, anna paistua muutama minuutti lisää. Lisää liemi ja halutut mausteet. Anna kiehahtaa ja lisää nauriit. Keitä nauriita kannen alla n. 30 minuuttia kunnes kypsiä. Sirottele persiljaa päälle ja tarjoile.
Lantturieskat ja lepuska
Kulinaarimurujen Jaana oli löytänyt Ruokahommien Jannan kehittämänä aivan mahtavan lantturieskan ohjeen. Eilen illalla tulin kokeilleeksi, ja oli kyllä niin mielettömän hyviä kuin oli kehuttukin, annos tuli syötyä hetkessä. Lapsille tosin ei oikein maistunut, olivat kuulemma liian lanttuisia. He vaan haikailevat kesällä saatujen serkkuni tekemien lepuskojen perään. Tänään aamulla leipäkori ammotti tyhjyyttään, ja tein lantturieskoja ja lepuskaa. Sanottakoon vielä että normaalisti käyttäisin maitoa kerman sijaan, mutta maito on melkein lopussa, ja pian vanhaksi menevää kermaa on kaapissa vielä reilusti. Minulla on menoillaan "ei ruokaa hukkaan"-vaihe, eli se aina vähän muuttaa reseptejä sen mukaan mitä sattuu olemaan. Tänään tein lantturieskat seuraavasti, alkuperäiset ohjeet löytyy noiden em. linkkien takaa:
350 g lanttua kuorittuna
1 dl kermaa
muna
1½ dl ohrajauhoja
1 tl suolaa
Leikkaa lanttu pieniksi. Keitä pehmeäksi, n. kymmenisen minuuttia, riippuu lanttukuutioiden koosta. Siirrä kuutiot kapeahkoon astiaan, lisää kerma/maito ja surraa sauvasekoittimella hienoksi muussiksi. Lisää muna ja suola ja jauhot ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä lusikalla sopivan kokoisiksi pellille ja paista 15 minuuttia 250 asteessa.
Lepuskaa tein myös pienen nopean annoksen. Sen tein seuraavasti:
iso uuniperuna (n. 300 g)
1 dl kermaa (tai maitoa)
1½ dl vehnäjauhoa
vähän suolaa
Kuori ja pilko peruna. Keitä pehmeäksi, muussaa pienessä määrässä keitinvettään. Lisää kerma, jauhot ja suola ja sekoita tasaiseksi. Levitä lusikalla pellille, paista 15 minuuttia 250 asteessa.
Syödään lämpimänä voin kanssa. Lantturieskoja aion kokeilla seuraavaksi palsternakasta. Lantturieskat vehnäjauhoista tehdän olivat vähän pehmeämpiä ja kiiltävämmän värisiä, mutta ohrajauhoista tehden olivat maukkaampia. Jatkossa aion käyttää ohrajauhoja.
lauantai 26. marraskuuta 2011
Lasten booli
Nyt alkaa syntymäpäivien juhlinta olla voiton puolella. Tänään oli vielä joukko ekaluokkalaisia juhlimassa. Ohjelmassa oli tietokilpailu joka tuntui olevan lapsista hauska, tai ainakin näyttelivät hyvin uskottavasti. Kysymyksissä oli eläimiä, kasveja, juureksia, urheilua, lähiseudun tuntemusta, filosofiaa ja sen sellaista.
Olemme olleet muutama vuosi sitten lapsen kanssa kokkikurssilla, jossa tehtiin boolia. Siitä lähtien juhlasankari on halunnut syntymäpäivilleen boolia. Tänään tein boolin näin:
1 l omenamehua
1½ l spriteä
0.75 l kivennäisvettä
½ sitruunaa
½ l jäisiä mansikoita
Purista sitruunasta mehu. Irrottele vähän jäisiä mansikoita. Valmista booli juuri ennen tarjoilua.
Kesällä kävimme Heurekassa ja siellä oli dinosaurusten lisäksi bon Appetit-näyttely. Tyttö otti sieltä esitteen ja pyysi jo silloin, että synttäreillä tehdään kasvisluuranko. Hienosti hän sen kokosikin!
![]() |
Kukat Pirjo Koppi |
![]() |
Kukat Pirjo Koppi |
Ohjelmanumeroksi on myös alkanut muodostua syntymäpäiväkimppu. Olen ostanut kummallekin lapselle joka vuosi kukkakimpun tai -asetelman syntymäpäiväksi. Olen jo vuosia käyttänyt samaa floristia, Pirjo Koppi on vaan niin hyvä! Viime vuonna tytön kimpussa yllätyksenä oli lehden alla piileskelevä lintu. Tänä vuonna oli neilikkapedillä tuommoinen ötökkä.
torstai 24. marraskuuta 2011
Kirjanmerkki - jouluaskartelua
![]() |
Pöytäliinan olen kutonut mummolleni n. 15 v sitten |
Leikkaa mieluisia kuvia lehdistä.
Liimaa kaksi samankokoista kuvaa niin, että kummallakin puolella on mukava kuva.
Liimaa kaksi samankokoista kuvaa niin, että kummallakin puolella on mukava kuva.
Laminoi ne laminointikoneella (tai päällystä kontaktimuovilla).
Tee reikä toiseen päähän.
Pujota reikään mieluinen nauha ja solmi se.
Ala lukea mieluista kirjaa.
tiistai 22. marraskuuta 2011
Kinkkupiirakka
Minä jo ajattelin olla postaamatta tämän piirakan, mutta laitan sen kuitenkin. Kai sitä on niin pitkään syönyt yksinkertaista ruokaa, että tälläinen sekametelisoppa ei sitten maistunutkaan niin hyvältä kuin etukäteen kuvitteli. Täytteen ohjekin taitaa olla vuosien takaa, ja siihen on isketty kaikki mahdollinen. Pohja sen sijaan on loistava suolaisen piirakan pohja, vaikkei kestäkään silikonivuuasta lautaselle vetoa. Aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta (ai miten niin toistan itseäni).
Tässä on yhdistetty kahta reseptiä, pohjan olen ottanut vähän modifioiden Tuija Ruuskan Kasviskeittiö-kirjasta (2005) (Pinaatti-fetapiiras, s. 56) ja täytteen ohje löytyi sekalaisista leikkeistäni, ollut ilmeisesti jonkun vuoden tammikuun jossain lehdessä, koska oli tarkoitettu joulukinkun jatkojalaostukseen.
Tässä on yhdistetty kahta reseptiä, pohjan olen ottanut vähän modifioiden Tuija Ruuskan Kasviskeittiö-kirjasta (2005) (Pinaatti-fetapiiras, s. 56) ja täytteen ohje löytyi sekalaisista leikkeistäni, ollut ilmeisesti jonkun vuoden tammikuun jossain lehdessä, koska oli tarkoitettu joulukinkun jatkojalaostukseen.
Pohja:
2 perunaa
150 g voita
1.5 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoa
2 dl spelttijauhoja
0.75 dl vettä
Täyte:
500 g kinkkua
200 g maissia
1 sipuli
1 paprika
170 g homejuustoa
50 g saksanpähkinää
3 dl kermaa
4 kananmunaa
tuoretta timjamia
Raasta perunat ja sekoita kaikki aineet rasvan kanssa ja anna levähtää hetki. Painele taikina piirasvuokaan ja paista n. 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Pilko sillä väklin täytteen aineet, rouhi pähkinät ja murustele juusto. Sekoita täytteen kaikki aineet keskenään, kaada pohjan päälle ja paista vielä n. 40 minuuttia.
maanantai 21. marraskuuta 2011
Miljonäärin muropalat
Törmäsin tähän paljon levinneeseen ja kaikille (muille) tuttuun reseptiin vasta nyt, kun Nanna Kaikki äitini reseptit-blogista oli niitä tehnyt. Vaikuttivat juuri siltä että oli pakko kokeilla. Tein niitä sekä isänpäivän aamukahville että synttäriviikonlopulle. Ensin tein tummasta suklaasta, ja nyt lastenjuhliin maitosuklaasta. Kummassakin on omat hyvät puolensa, ja varmaan pitää tehdä monta kertaa, ennen kuin on varma kummin on parempaa. Tein lähestulkoon samalla tapaa kuin Nanna, ihan vähän vaan muokkasin reseptiä. Kopioin sen tähän kuitenkin:
125g voita (ai miten niin jenkkiresepti?)
3 dl vehnäjauhoja
4 rkl fariinisokeria
50g voita
4 rkl fariinisokeria
1 tölkki maitotiivistettä (pari grammaa alta 400)
200g taloussuklaata tai maitosuklaata
Nypi sormella pehmeä voi jauhojen kanssa, lisää fariinisokeri ja sekoita. Painele vuoan pohjalle ja pistele täyteen reikiä haarukalla. Paista uunissa 190 asteessa 15 minuuttia.Anna jäähtyä vuoassa.
Pohjan paistuessa sulata voi kattilassa, lisää fariinisokeri ja maitotiivisete. Sekoita koko ajan kunnes kiehuu, ja jatka keittämistä hiljalleen viitisen minuuttia. Kun toffeen on paksua ja irtoaa kattilan reunoista, anna sen vähän jäähtyä. Levitä pohjan päälle.
Sulata suklaa varovasti mikrossa, levitä toffeen päälle. Leikkaa paloiksi ja anna jähmettyä vuuassa viileässä.
sunnuntai 20. marraskuuta 2011
Sienipiirakka herkkutateista
Halusin tehdä sienipiirakan ja käyttää tämän vuoden huimaa herkkutattisatoa. Etsin ja etsin reseptejä, enkä oikein löytänyt mieleistä sellaisenaan. Ohjeen pohjana käytin Kotilieden Uudesta Keittokirjasta (2004) löytyvää reseptiä "Paras sienipiirakka" (s.176). Alkupräisen ohjeen löytää sieltä, tässä se kuinka minä tein:
Pohja:
3 dl perunamuussijauhetta
2 dl lämmintä vettä
150 g voita sulatettuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Täyte:
nokare voita
2 sipulia
5 dl herkkutatteja
150 g juustoraastetta
100 g parmesan-raastetta
4 dl kermaa
4 kananmunaa
Sekoita pohjan aineet keskenään. Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa, levitä sen jälkeen isoon piirasvuokaan (28 cm halkaisija). Vaikka minulla oli iso vuoka, taikina oli liian iso pohjaan. Otin siitä vajaan kolmanneksen talteen ja pakastin seuraavaa piirakkaa varten.
Kuullota sipuli voissa, lisää tatit. Alkupräisessä ohjeessa oli pekonia, joka varmasti sopii hyvin tähän, mutta tällä kertaa tein lihattoman version. Levitä täyte vähän jäähtyneenä pohjan päälle, lisää juustot ja kaada päälle keskenään sekoitetut munat ja kerma. Paista 40 minuuttia, alkuun 200 asteessa, loppuaika 175 asteessa.
Piirakka oli hyvää, mutta ensi kerralla taidan sekoittaa kaikki täytteen aineet keskenään.
Piirakka oli hyvää, mutta ensi kerralla taidan sekoittaa kaikki täytteen aineet keskenään.
lauantai 19. marraskuuta 2011
Piparminttujuustokakku
Tämä on minusta mukavan raikas talvinen juustokakku. Jos nyt juustokakusta voi sanoa raikas... Piparminttu-uute ei ole täällä ihan samanlaista kuin mihin totuin jenkeissä, mutta ihan hyvää tulee näinkin. Kakun voi koristella murskatuilla piparminttutangoilla jos haluaa. Tästä tulee 3-vuotiaan synttärikakku kunhan jäähtyy ja tasaantuu riittävästi, ehkä myöhemmissä kuvissa kakku voi vilahtaa kynttilöidenkin kanssa (vaihoin jo kuvan).
Pohja:
3 dl keksimuruja Domino-keksimuruja
50 g sulatettua voita
Täyte:
600g tuorejuustoa
250 g rahkaa
200 g creme fraichea
1 dl sokeria
3 munaa
1 rkl vaniljauutetta
1 rkl piparminttuöljyä
1 dl murskattuja piparminttutankoja
Sekoita pohjan aineet, laita irtopohjavuokaan ja paista 10 min 175 asteessa. Sekoita sillä välin täytteen aineet hyvin keskenään ja kaada pohjan päälle. Paista 45 minuuttia, sammuta uuni ja anna olla uunissa vähintään tunnin verran. Jäähdytä lisää pöydällä, ja laita jääkaappiin yön yli.
keskiviikko 16. marraskuuta 2011
Ruispuolukkapuuro
Päivä alkaa mukavasti jos aamulla saa eteensä lautasellisen yön yli hautunutta ruispuolukkapuuroa ja kylmää maitoa. Puuro on helppo ja vaivaton tehdä sillä uuni hoitaa työn yön aikana. Minä laitan puuron yleensä hautumaan isoon kulhoon nukkumaan mennessä, ja aamulla puuro on valmiina.
1½ l vettä
4 dl ruisjauhoja
3 dl puolukkasurvosta
1 dl sokeria
Vatkaa veden sekaan jauhot, puolukkasurvos ja sokeri. Anna hautua 110 asteessa 7-9 h uunissa. Syödään maidon kanssa aamulla. Puuro maistuu hyvältä myös viileänä vaikka lounaalla tai välipalalla.
1½ l vettä
4 dl ruisjauhoja
3 dl puolukkasurvosta
1 dl sokeria
Vatkaa veden sekaan jauhot, puolukkasurvos ja sokeri. Anna hautua 110 asteessa 7-9 h uunissa. Syödään maidon kanssa aamulla. Puuro maistuu hyvältä myös viileänä vaikka lounaalla tai välipalalla.
sunnuntai 13. marraskuuta 2011
Isänpäivä 2011
![]() |
Kyyhkysalaatti, edessä vaaleaa rintalihaa |

Tänä vuonna isänpäivän menu oli seuraavanlainen:
Kyyhkysalaatti
Hirven sisäfile, uunijuurekset, lohkoperunat
Marenkinkupit, hillaa, mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa ja kermavaahtoa
Kyyhkysalaatin tein seuraavalla tavalla: kokosin kuppiin salaatinlehtiä, tomaattia, kurkkua ja ihania kotimaisia päärynöitä, joita olen löytänyt Hakaniemen torilta. Sitten paistoin huoneenlämpöiset kyyhkyn rintafileet, sydämet ja kivipiirat kuumalla valurautapannulla voissa, n. 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Nostin lihat lautaselle jäähtymään ja lorautin reilun ruokalusikallisen vaahterasiirappia pannulle sekä puoli desilitraa kuivattuja karpaloita. Annoin karpaloiden imeä nesteet ehkä minuutin ajan ja kaadoin nekin kuppiin. Sitten viipaloin lihan, laitoin salaatin päälle ja päällimmäiseksi karamellikarpalot.
![]() |
Päivänsankari oli itse poiminut hillat, vadelmat omasta pihasta |
lauantai 12. marraskuuta 2011
Lasagne
![]() |
Tämä vuoka mahtuu hyvin Teeman kapean vuuan kanssa uuniin |
Lasagne on meillä hyvää hätävararuokaa, sillä sen voi tehdä etukäteen ja pakastaa. Perheelle ei kelpaa einekset, mutta joskus on pakko saada ruoka nopeasti, joten lasagne on yksi meidän "vararuuista". Tai joskus sitä vaan tulee syötyä muutama päivä perätysten.
Jauhelihakastike:
600 g jauhelihaa
2 sipulia
500 g tomaattimurskaa
500 g paseerattua tomaattia
1-2 porkkanaa raastettuna
1 palsternakka raastettuna
mustapippuria, valkopippuria, paprikajauhetta
oreganoa, timjamia, basilikaa
Juustokastike:
50 g voita
1 dl jauhoja
1 l maitoa
mustapippuria
muskottipähkinää raastettuna
300 g juustoraastetta
100 g parmesaania
n. 15-20 lasagnelevyä, tai jotain sinne päin.
Tee jauhelihakastike normaalisti ja anna hautua sillä aikaa kun teet juustokastikkeen. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot. Lisää maitoa pikkuhiljaa, vatkaa niin ettei tule paakkuja. Keitä muutama minuutti ja lisää juustot, anna sulaa. Laita vuokaan alimmaksi juustokastiketta, päälle lasagnelevyjä. Sitten kerros jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja taas lasagnelevyt, jatka niin monta kerrosta että kaikki tulee käytettyä. Jätä kastikkeet päällimmäiseksi. Paista 200 °C n. 40. Lasagne kannattaa peittää lopussa foliolla ettei pinta ruskistu liikaa.
perjantai 11. marraskuuta 2011
Kuivatut lanttulastut meksikolaisittain - Uuden Mustan ruokahaaste2
Minulla oli aikoinaan meksikolainen kollega joka opetti minulle monia meksikolaisen keittiön saloja. Tämän lisäksi hän toi aina kaikenlaisia herkkuja kotimaastaan. Ihastuin kuivattuihin mangoihin, jotka oli pyöritetty chilissä. Aivot pysyivät virkeinä niitä syödessä ja väsymyksestä huolimatta jaksoi valvoa. Hän sanoikin syövänsä niitä lähinnä pitkillä ajomatkoilla pysyäkseen hereillä.
Uusi Musta-blogin juureshaaste jatkuu tällä viikolla lantulla. Ajattelin kokeilla suomalaista vastinetta noille kuivatuille tulisille mangoviipaleille. Ymmärrän toki ettei lanttu ole ihan sama asia kuin mango (joka muuten on lempihedelmäni ulkomaalaisista hedelmistä, etenkin ne ihanat meksikolaiset shampanjamangot) mutta yritän silti. Lisäsin makeutta hunajasta ja tulisuudesta ei säästelty. Liemessä uimisen jälkeen kuivasin viipaleet saadakseni rapeita makupaloja. Ja haasteen ulkopuolella voin todeta, että pelkässä hunajavedessä pyöritetyt kuivatut lantut maistuivat lapsillekin. ja jos joku kaipaa sipsin korviketta, nämä sopivat siihenkin hyvin.
1 rkl vettä
1 rkl hunajaa
savustettua ja kuivattua Naga Morich-chiliä
savustettua ja kuivattua Aji Cristal-chiliä
cayenne-pippuria
chili-jauhetta
lanttua
Viipaloi lanttu ohuiksi tasapaksuiksi siivuiksi. Lämmitä vettä vähän ja liuota hunaja siihen, lisää halutut chilit ja muut mausteet. Pyörittele lanttuviipaleet kauttaaltaan liemessä. Jos haluat enemmän väriä niihin, lisää myös paprikajauhetta. Kuivaa kuivurissa sopivan kuiviksi. Eivät nämä samanlaisia herkkupaloja olleet kuin meksikolaiset esikuvansa, mutta todella hyvää naposteltavaa omana itsenään.
Ensi viikolla vuorossa on palsternakka, ja haluaisin nähdä mitä kivaa Campasimpukka kehittää siitä.
torstai 10. marraskuuta 2011
Kanakeitto
Aina ei ruuanlaitto onnistu, ei edes joka kerta. Sunnuntaina myöhään illalla uunissa yhtä aikaa oli lasagne ja Pajuniemen kana. Vuuat mahtuivat juuri ja juuri uuniin, lasagne oli siellä 40 min, ja kanaa oli tarkoitus pitää tunti. Lasagnea pois ottaessa kuinka ollakaan kanavuoka heitti kupperiskeikan ja kana nesteineen päivineen kaatui suoraan 200 asteisen uunin pohjalle. Uuni äkkiä pois päältä, kaikki lävet auki ja siivoamaan pahimpia sotkuja uunista. Ja oli selvää että uunia ei vähään aikaan pistettäisi päälle. Mitäpä sitä muuta kuin kanakeittoa voi tehdä melkein kypsästä uunikanasta. Tälläiset aineet löytyi tällä kertaa:
1 l vettä, vähän reilu ehkä
2 isoa kuutiota kanalientä
2 tl yrttisuolaa
1 paistettu/grillattu ja maustettu kana
2 porkkanaa
1 palsternakka
pala juuriselleriä
1 dl riisiä
pätkä purjoa
½ l keitettyjä papuja
kourallinen persiljaa
Pilko kana ja juurekset, laita kiehumaan kanaliemeen. Lisää riisi, ja purjo ja pavut ja keitä kypsäksi. Lisää persilja lopuksi.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)