perjantai 5. helmikuuta 2016

Härkäpapuja Lähi-idän tyyliin


Kokit ja Potit -blogissa oli vähän aikaa sitten aivan ihanan näköinen härkäpapusalaatti. Ajattelin silloin että pitää kokeilla, ja niin sitten tein tälle päivälle kasvisaterian, sosekeittoa ja tätä salaattia. Hannele oli keittänyt pavut itse, minä käytin kotimaisia esikypsennettyjä papuja. Sattumalta Puutarhan ja Hellan välissä oli käytetty (ilmeisesti) samoja papuja. Samaa mieltä olemme, ei mitenkään mahtavia ainakaan sellaisenaan. Minä aion antaa pavuille (kerrankin kotimaisia!) vielä mahdollisuuden jossain padassa, sen jälkeen nähdään että päädynkö samaan ratkaisuun kuin Ulla. Satokautta odotellessa.

esikypsennettyjä kotimaisia härkäpapuja
suolaa, pippuria
3 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
jeeraa
tomaatti tai pari
pieni sipuli
yrttejä (persiljaa jos on)

Huuhtele pavut, mausta suolalla ja pippurilla. Pilko valkosipulia öljy joukkoon, mausta jeeralla. Sekoita öljy papujen joukkoon. Pilko tomaattia ja sipulia pieneksi levitä salaatin päälle. Mausta persiljalla, ei kannata unohtaa sitä kuten minä.

Jos pavut olisi olleet parempia, olisi tämä varmasti ihana salaatti. Saa luvan toimia nyt tautien torjujana, ja sopi hyvin eilisen jälkeiseen kasvispäivään. Eilen tuli nimittäin nautittua melkoisen ihana liha-ateria Dario Cecchinin isännöimänä.


5 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Tosi hienoa, että nämä olivat kotimaisia. Mahtaisikohan maku olla parempi jos lajike olisi eri? Kuorenkin olisi voinut ottaa pois,joskin se olisi varmaan lisännyt kustannuksia.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minäkin mietin tätä kysymystä. Minähän olen kasvattunut yli 10 eri lajia, joista osa on sellaisia että kuivuvat suoraan peltoon, ja niitä sitten käytän keitettynä talvella. Eivät ole samanveroisia tietenkään kuin kesällä, mutta hyvin toimivat lämpimissä ruuissa. Siksi ajattelin että nämäkin voisivat olla jees samalla tapaa laitettuna. Mutta se aavistuksen kitkerä maku, luulisin että se tulee säilöntätavasta, mikä on harmi, sillä nämä olisivat niin tosi käteviä.

Merja kirjoitti...

Minäkin kokeilin täpinöissäni kerran tommoisia ruskean sävyisiä härkäpapuja paketista enkä tykännyt juurikaan. Tuoreet härkäpavut on niin herkkua, että olin ihan pettynyt. Aina ei voi voittaa :).

Merja kirjoitti...

Mikä lajike muuten on hyvä tuoreena syötäväksi? Ajattelin ryhtyä kohta siemenostoksille.

sauvajyvänen kirjoitti...

Joo luulisin että noilla voi korvata tölkkipavut esim. chili con/sin carnessa, mutta ei niistä tuoreen härkäpavun korvaajaksi ole. Minä valitettavasti en muista mikä lajike antaa parasta satoa tuoreeltaan, kaikki ovat olleet minusta hyviä kun riittävän ajoissa kerää. Olen tilannut niitä sekä isoäidiltä että Thompson@Morgonilta.