perjantai 19. helmikuuta 2016

Jauhelihapihvit kyyhkysestä ja possusta


Jatketaan vielä makkaratalkoiden jälkimainingeissa. Kyyhkyjauhelihaa oli nimittäin niin reilusti, että jätin osan käyttämättä makkaraan. Myös possujauhelihaa jäi vähän yli, jotein paistoin silloin illalla vielä yhdet pihvit. Osan pakastin, ja osan jätin alkuviikkoon vaarille ja lapsille illalliseksi. Pihvit maistuivat lapsille niin hyvin, että mies oli kuulemma jäänyt ilman. Onneksi niitä on vielä yksi satsi pakastimessa.

400 g kyyhkyn jauhelihaa
360 g possun jauhelihaa
1 dl korppujauhoa
1 tl sinappijauhetta
2 tl viherpippuria
2 tl yrttisuolaa
1 tl kuivattua timjamia
pari oksaa tuoretta rosmariinia
1 dl kermaa
2 munaa

Jauha lihat jauhelihaksi. Sekoita kulhossa korppujauhot ja mausteet. Lisää vähän kermaa ja munat. Sekoita hyvin ja lisää jauhelihat joukkoon, tee taikinasta tasainen. Anna makujen vähän tasaantua, vähintään puoli tuntia. Paista pieniksi sieviksi pihveiksi lettupannulla. Tuosta annoksesta tuli 18 pikkupihviä. En muista milloin olisin syönyt näin hyviä pihvejä.

Ei kommentteja: